Råmarinerad norsk fjordörret med avokadokräm

Råmarinerad-Norsk-Fjordörret-med-avokadokräm_large

Detta recept passar bra som förrätt eller som en tapasrätt. Fjordörrets djupa, röda färg ser så läcker ut att du bara måste prova.

Ingredienser

4 portioner

250 g  Norsk fjordörret
1 st  lime
   salt och peppar
   örter, färska

Avokadokräm

1 st  avokado
1 msk  olivolja
0,5 st  citron
   salt och peppar

Gör så här:

  • Skär fjordörret i hälften längs med och skär varje bit i ca 2 mm stora skivor. Varje skiva bör vara en tugga.
  • Skala och gör juice av lime och droppa limejuice över fisken.
  • Strö över lite salt och peppar.
  • Dela avokadon i halvor, ta bort kärnan och ta ut avokadoköttet med en sked.
  • Mosa avokado till en jämn blandning tillsammans med olivolja.
  • Pressa citron, och smaka av blandningen med citronsaft, salt och peppar.

Klicka på lite avokadokräm på varje fiskbit, garnera med lite limeskal och färska örter och servera.