Pizza Bianca med västerbottensost och löjrom

Underbar pizza bianca med Västerbottensost® som både är både enkel och snabblagad samt smakar ljuvligt. Passar som tilltugg, förrätt eller huvudrätt. Tillsammans med löjrom och ostcréme blir denna pizza garanterat en succé!

Ingredienser

Detta recept innehåller:
120 g Västerbottensost® Riven

Deg:
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
6 dl durumvete
5 dl vetemjöl special

Ostcrème
2 1⁄2 dl crème fraiche
eller mascarponeost
2 dl Västerbottensost®, riven
3 msk olivolja
Salt
Svartpeppar

Topping:
150 g löjrom (stenbitsrom går också bra)
1 rödlök, finhackad
1 dl dill
1 dl crème fraiche
1 dl Västerbottensost®, riven
Ca 1⁄2 citron, finrivet skal
4 msk kapris

GÖR SÅ HÄR

Pizza Bianca med Västerbottensost® och löjrom

Har du en färdigköpt deg så går det såklart lika bra. Hoppa bara över det momentet i det här receptet.

Ugnstemperatur 250 grader
Tid: 40 minuter

Smula jästen i en bunke och lös upp i ljummet vattnet.
Rör ner socker, flingsalt och olivolja.
Tillsätt durumvete och vetemjöl lite i taget och knåda degen tills den är elastisk, i maskin eller för hand.
Strö över lite vetemjöl och jäs degen under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.
Dela degen i fyra och kavla ut tunt på ett mjölat bakbord.
Rör ihop ostcrèmen och bred ett jämnt lager över pizzorna.
Ringla över olivolja, strö på salt och peppra.
Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Ta ut pizzan och toppa med löjrom, rödlök, dill, crème fraiche, kapris och smulad Västerbottensost.
Till sist, riv över lite citronskal.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *