
Julens smaker och färger i en pastarätt! Här är ett recept som passar perfekt som middag mitt i veckan i december. Servera gärna grönkålschips till för extra sälta och knaprighet.
INGREDIENSER
(4 portioner)
Pastasås
Tagliatelle för 4 portioner
1 bananschalottenlök (alt. 2 vanliga schalottenlökar)
500 kycklingfilé, skuren i mindre bitar
1 pkt á 70–80 g salami
3 dl vispgrädde
1 pkt (0,5 g) mald saffran
1 msk kycklingfond
Salt och peppar
Grönkålschips
50 g grönkål
1,5 msk olivolja
Flingsalt
GÖR SÅ HÄR
Börja med att göra grönkålschipsen. Sätt ugnen på 175 grader. Skär bort mittenstammen på grönkålen och riv bladen i bitar. Skölj grönkålen och torka den lätt med hushållspapper. Blanda grönkål med olivolja och flingsalt i en bunke och massera in olivoljan i bladen. Bred ut bladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen, ca 8 min. Passa dem noga, de bränns lätt.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Hacka under tiden schalottenlöken och skär kycklingfilén i mindre bitar. Fräs i en stekpanna i smör eller olja, tills löken är mjuk och kycklingen blivit brynt runt om.
Skär salamin i strimlor och rör ner i stekpannan. Tillsätt grädde, saffran och kycklingfond. Låt småputtra i ca 5–10 minuter, tills kycklingen är helt färdig och pastan är klar. Smaka av med salt och peppar. Häll av pastavattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen igen. Tillsätt pastasåsen och blanda samman alltihop. Lägg upp på tallrikar och garnera varje portion med grönkålschips.