Pasta e fagioli

En riktigt smakrik pasta som är framtaget av Linnéa Seidel där allt tillagas i samma gryta och toppas med krämig Stracciatella. Minimalt
med disk och massor med smaker – comfort food på högsta nivå!

Tillagning: 40 minuter
4 personer

  • 2 st Granarolo Stracciatella à 150 g
  • 300 g kort pasta, exempelvis tortiglioni
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar selleri
  • 2 morötter
  • 2 msk torkad oregano
  • 800 g finkrossade tomater
  • ca 4 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 460 g förkokta borlottibönor, avrunna
  • 1 dl finhackad svartkål
  • 1 dl finhackad persilja
  • ½ citron, saften
  • salt & svartpeppar
  • Extra Jungfruolivolja att steka i
    Gör såhär:
    Skala och finhacka lök och vitlök. Stek den mjuk i en gryta med lite olivolja. Skär selleri och morötter i
    jämnstora bitar, låt dem steka med löken i 5 minuter. Krydda med oregano, salt och peppar.
    Lägg i krossade tomater, vatten, lagerblad och buljongtärningarna. Koka tills morötter och selleri
    börjar mjukna, cirka 10 minuter.
    Häll upp 3 dl av tomatsåsen i en mixer tillsammans med hälften av bönorna, mixa helt slätt och lägg
    tillbaka i grytan. Tillsätt pasta och när pastan har cirka 5 minuter kvar tillsätt resten av bönorna samt
    kål och persilja. Låt allt koka tills pastan är färdig. Smaka av med citron, salt och peppar.
    Lägg upp i skålar och toppa med en ljuvlig mängd Granarolo Stracciatella. Servera med ett gott bröd
    och njut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *