En fräsch och snabblagad pasta med citron, vitlök och pinjenötter och krämig Stracciatella som
pricken över i:et. Perfekt när man vill ha något himmelskt gott men ändå lättlagat på tallriken. Buon
Appetito!
Tillagning: 20 minuter
4 personer
- 1 st Granarolo Stracciatella à 150 g
- 50 g Granarolo Quattrocento
- 400 g lång pasta, exempelvis linguine
- 70 g pinjenötter
- 2 vitlöksklyftor
- 2 ekologiska citroner
- ½ dl Extra Jungfruolivolja
- färsk basilika
- salt & svartpeppar
Topping - 1 st Granarolo Stracciatella à 150g
- Granarolo Quattrocento
Gör såhär:
Riv Quattrocento och lägg i en matberedare tillsammans med pinjenötter och skalad vitlök. Tvätta
citronerna noga, tillsätt skalet från en (pass på så att du inte får med det vita) och saften från båda
citronerna samt olivolja och en handfull färska basilikablad. Mixa helt slätt.
Addera Stracciatella till citronsåsen och pulsera matberedaren så att osten finfördelas. Smaka av med
salt, svartpeppar och eventuellt lite mer citron.
Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Spar lite pastavatten när du häller av
pastan. Blanda pasta och såsen, späd med lite varmt pastavatten för önskad konsistens.
Lägg upp på tallrikar. Strö över finhackad basilika och nymalen svartpeppar. Toppa med Stracciatella,
lite olivolja och riven Quattrocento. Servera direkt och njut!
