Mjuk pepparkaka

INGREDIENSER

150 gValio Laktosfri smör
2 stÄgg
200 gValio Laktosfri kvarg vanilj
2 dlStrösocker
2 dlVetemjöl
2 tskBakpulver
2 tskKanel, mald
2 tskNejlikor, malda
2 tskIngefära

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Vispa ägg och strösocker poröst.

Rör i det smälta smöret och vaniljkvargen i smeten.

I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlikor och ingefära.

Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.

Smöra och bröa tre formar med 15 cm i diameter, eller baka i omgångar i samma form.

Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott.

Grädda kakan i cirka 25 minuter. Testa med sticka – stickan ska vara torr.

Låt svalna.