Julmat & Julbak
Mjuk pepparkaka
INGREDIENSER
150 g | Valio Laktosfri smör |
2 st | Ägg |
200 g | Valio Laktosfri kvarg vanilj |
2 dl | Strösocker |
2 dl | Vetemjöl |
2 tsk | Bakpulver |
2 tsk | Kanel, mald |
2 tsk | Nejlikor, malda |
2 tsk | Ingefära |
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Rör i det smälta smöret och vaniljkvargen i smeten.
I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlikor och ingefära.
Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
Smöra och bröa tre formar med 15 cm i diameter, eller baka i omgångar i samma form.
Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott.
Grädda kakan i cirka 25 minuter. Testa med sticka – stickan ska vara torr.
Låt svalna.