Kocken tipsar - Linnéa Seidel
Minifrittatas med Burratine av Linnéa Seidel
Krispig minifrittata med en frisk tomatsallad och krämig Burratine är en perfekt kombination av smak
och konsistens. Här har vi gjort rätten i ett miniformat där osten verkligen kommer till sin rätt, för en
Burratine är inget mindre än en liten Burrata. Lika krämig och god men i en perfekt portionsstorlek.
Tillagning: 60 minuter
12 stycken
Marinerade tomater
250 g tomater
färsk basilika
3 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
salt
Frittata6 st ägg
3 msk vatten
200 g riven potatis
150 g riven vällagrad ost (tex Granarolo Quattrocento)
färsk basilika
1 salladslök
hälften av de marinerade tomaterna
salt
2 burkar Granarolo Burratine, á 150 g
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela tomaterna i halvor och finhacka basilikan. Blanda i en skål och ringla över olja, balsamvinäger
och salt. Ställ åt sidan.
Vispa upp ägg och vatten. Riv potatis och ost, blanda ned i äggsmeten. Finhacka basilika och salladslök, rör ner det i smeten tillsammans med hälften av de marinerade tomaterna och salt. Smörj en muffinsplåt (eller ställ ut 12 muffinsformar på en plåt) och fördela smeten jämnt i formarna.
Baka i cirka 20-25 minuter eller tills de är klara och börjar få fin färg på toppen.
Tag ut och låt svalna något. Lossa försiktigt dina minifrittatas från formarna.Toppa med Granarolo Burratine och de marinerade tomaterna. Servera direkt.
Buon Appetito!