Pontus Karén Mat & Dryck
Midsommarnatt
Akvavit… Så mycket mer än bara en högtidssnaps. Visste du att snaps av dess flesta sort är en sjukt bra “blandsprit” tack vare sin kryddighet. Dom funkar även riktigt bra året runt som “smakhöjare” före maten. Jag skapade en drink på Åhusakvavit för er att pröva. Den fick namnet “Midsommarnatt” då den är uppskattad men ibland väldigt kryddig. Precis så som midsommarnätter kan vara.
4 cl åhusakvavit.
2 cl Hallon, ingefära och chili marmelad.
3 cl grapefrukt juice.
Den byggs på en stor isbit och toppas med soda vatten. Garnera med en hyvlad bit gurka och färska bär.
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se
instagram: @pontus.karen
Facebook: @foodbypontus