Redaktionsbloggen
FYRARÄTTERS AV DANIEL ENGELLAU
I fredags bjöd Zacapas in oss till restaurang Napolyon Bistro & Bar på en exklusiv fyrarätters meny skapad av stjärnkocken Daniel Engellau.
Den exklusiva rommen Ron Zacapa har blivit utnämnd till den trendigaste rommen i världen av Drinks International som nyligen presenterade sin årliga rapport över de mest populära och bästsäljande varumärkena på barer världen över.
Kombinerad mat med dryck
Menyn kombinerades med traditionella nordiska smaker med havtorn som en av de betydande ingredienserna.
Till de 4 olika rätterna fick vi prova 3 olika rom.
MENY SKAPAD AV DANIEL ENGELLAU
FÖRÄTT
Lättrökt pilgrimsmussla med havtorn, ingefära och gurka.
MELLANRÄTT
Havskräfta med syrlig lökkräm, koriander och frasiga krutonger.
HUVUDRÄTT
Nygrillat lamm med barigoulekokt fänkål, kronärtskocka och lavendel.
DESSERT
Havtorn med lakrits , viol och karamelliserad honung.
För att citera vår dryck och matskribent Fredrik Jonsson.
” En mycket välkomponerad fyrarättersmeny med matchning till både pilgrimsmussla, havskräfta och lamm. Den mest utsökta kombinationen mellan Rom Zacapa och dess runda smaker skapades tillsammans med havtorn, viol och lakrits. Himmelskt gott”.
Må bäst!
Nathalie Bergström
Kontakt: nathalie.bergstrom@mygatemagazine.se
Daniel Engellau Fredrik Jonsson Mat Mat&Dryck Mygate Magazine Mygate Magazine Napolyon Bistro & Bar Nathalie Bergström Ron Zacapa Ron Zacapa Reserv 23 Zacapa Zacapa Reserva Limitada 2015 Zacapa XO