En festlig och lyxig cheesecake med löjrom som gör succé på buffébordet. Vår löjromscheesecake har en bakad botten med brynt smör som förhöjer alla smaker.
Ingredienser
Botten
75 g Arla® Svenskt Smör
150 g kavring
Fyllning
2 dl Arla Köket® crème fraiche
300 g Arla® färskost naturell
2 gelatinblad
1 rödlök
1 schalottenlök
1 kruka gräslök
½ tsk salt
80 g löjrom
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Bryn smöret. Mixa kavring och tillsätt det brynta smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min, låt svalna. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Vispa ihop crème fraiche och färskost. Smält gelatinbladen i en kastrull med lite av färskostblandningen, och vänd ner det i smeten. Tillsätt den hackade löken, spar lite till garnering. Smaka av med salt. Häll smeten i formen. Låt stå i kyl minst 2 tim. Häll av löjrommen i ett kaffefilter för att rinna av ca 2 tim. Garnera tårtan med löjrom och rödlök.