Kocken tipsar - Thomas Sjögren
KYCKLINGTACOS MED AVOKADO- & KORIANDERCRÈME
![](https://mygatemagazine.se/wp-content/uploads//2019/03/taco.jpg)
Våga förnya tacosen! Vad är väl köttfärstacos och burksalsa mot fräscha kycklingtacos med avokadocréme? Enkelt och så smarrigt!
INGREDIENSER
Kycklingtacos (4 portioner)
2 urbenade kycklingbröst
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
1 jalapeño (valfritt)
2 st lime
Salt och peppar
Avokado- och koriandercrème
1 avokado
1 kruka koriander
1 dl turkisk yoghurt
½ rödkål
8 st vete- eller majstorillas
GÖR SÅ HÄR
Skär kycklingbrösten i jämna strimlor, ca 4 st per filé, och lägg i en skål. Häll i olja. Tillsätt sedan kryddorna tillsammans med en nypa salt och peppar, samt saften från en lime. Låt marinera i minst 30 min.
Dela avokadon och lägg i en mixer tillsammans med koriander, yoghurt, saften från en lime och lite salt och peppar. Mixa tills konsistensen är krämig och slät. Häll sedan upp i en serveringsskål.
Stek kycklingen i en grillpanna eller grilla på medelhög värme, ungefär 4-5 minuter på varje sida, tills kycklingen är genomstekt. Skiva kålen tunt och värm tortillabröden i en torr panna eller på grillen.
Montera tacon med kål i botten, därefter kyckling, avokado- och koriandercrème och slutligen några kvistar koriander och fint skuren jalapeño som garnering. Servera med en skiva lime.
STYCKA KYCKLING SOM PROFFSEN!
Att stycka en kyckling kan verka krångligt om du inte vet hur du ska gå tillväga. Men om du använder rätt kniv, och vet var du ska sätta den, är det faktiskt väldigt enkelt. I Globals knivskola visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du styckar en hel kyckling och får ut lår, bröst och vingar.