Kocken tipsar - Mattias Larsson
Kycklinggrillkorv med mejeriets lagrade ost & rostade rapsfrön på en bädd av betor & ruccola komponerat Mattias “fredagskocken” Larsson
Söta rödbetor, pepprig ruccola, smakrik kycklinggrillkorv med tydlig ostkaraktär och en len senapsgrädde – en underbar kombination på sommarens grilltallrik.
Har du andra primörer hemma eller tycker ni bättre om andra bladgrönsaker? Laga samma rätt fast med dem istället – det säkraste kortet är alltid ingredienser som familjen gillar.
4 portioner
Tillagningstid: 1 timme
2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv med mejeriets lagrade ost samt rostade rapsfrön (á 270 g)
1 kg små rödbetor
10 timjankvistar
65 g ruccola
1 msk balsamvinäger
olivolja
salt
Söt senapsgrädde3 msk grovkornig dijonsenap
1 tsk senapspulver
2 msk florsocker
1 ½ dl vispgrädde
salt
Såhär gör du
Rödbetor: värm ugnen till 200 °C. Skala och dela rödbetorna, lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, salta och blanda runt. Ugnsbaka i cirka 45 minuter tills genommjuka.
Senapsgrädde: vispa ihop senap, senapspulver och florsocker. Tillsätt grädde och fortsätt vispa till en lättvispad konsistens. Smaka av med salt och ställ i kylen.
Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorven enligt anvisning på förpackningen.
Servering: lägg rödbetor och ruccola på ett fat. Stänk över balsamvinäger och lite olivolja. Toppa med korven och servera senapsgrädden i en skål bredvid.