Kocken tipsar - Mattias Larsson
Jalapeño- och vitlöksmarinerade kycklingspett med grillad spetskål & dillpotatis av Mattias “fredagskocken” Larsson
Vad är mer somrigt än dill, färskpotatis och nyskördad spetskål? Kanske har du sån tur att du har en egen odling på balkong eller tomt, annars får du bege dig till närmsta butik (och skörda) för de här tre favoriterna gör sig riktigt bra till vårt smakrika kycklingspett.
Jalapeño- och vitlöksmarinerade kycklingspett med grillad spetskål & dillpotatis
4 portioner Tillagningstid: 50 minuter
1 förpackning Lönneberga Kycklingspett jalapeño & vitlök (á 480 g)
500 g spetskål
1 citron
100 g prästost
olivolja
salt
Dillbakad potatis500 g potatis
½ dl finhackad dill
olivolja
salt
Kryddig yoghurt2 ½ dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk fänkålsfrö, mortlad
några stänk tabasco
salt
Såhär gör du
Dillpotatis: värm ugnen till 200 °C. Halvera potatisen och lägg i en ugnsfast form. Blanda med olja, salt, finhackad
dill och ugnsbaka i cirka 40 minuter tills de är genommjuka och har en fin, rostad yta.
Kryddyoghurt: blanda ingredienserna och smaka av med salt. Ställ i kylskåpet till servering.
Spetskål: värm grillen till medeltemperatur. Ansa och klyfta spetskålen i 4 bitar. Finriv det yttersta skalet från citronen och strö över kålen. Häll över lite olivolja och strö på salt och gnid in i kålen. Grilla spetskålen runt om i cirka sju minuter tills den mjuknat något och har en fin grillad yta.
Kyckling: tillaga kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: servera kycklingspett med dillpotatis, kryddyoghurt och kål. Avsluta med att riva över prästosten på spetskålen.