Mat & Dryck
Internationella stjärnkockar i juryn för Årets kock 2017
Angela Hartnett och Rasmus Kofoed är två av jurymedlemmarna i Årets Kock 2017. Tillsammans med en lång rad av Sveriges mest meriterade och prisade kockar sitter de i juryn när vinnaren av Årets Kock 2017 utses på Malmö Arena den 2 februari.
Svensk mat lockar internationella stjärnkockar att delta i juryarbetet på Årets Kock 2017 – SM i professionell matlagning. Angela Hartnett, ägare och krögare på Murano in Mayfair, London, och har en stjärna i Guide Michelin.
Rasmus Kofoed driver den trestjärniga restaurangen Geranium i Köpenhamn. Han har vunnit brons, silver och guld i den internationella tävlingen Bocuse d´Or.
Finalisterna i Årets Kock 2017 har en ytterst erfaren och kunnig jury att övertyga. I juryn sitter bl.a. kockprofilerna Markus Aujalay, Mathias Dahlgren, Magnus Ek, Björn Frantzén och Tommy Myllymäki. För femte året i rad medverkar även H.K.H. Prins Carl Philip i juryn och som även är beskyddare av Årets Kock.
Juryn bedömer de båda tävlingsuppgifterna utifrån smak och presentation. Det finns även en metodjury som tittar på de tävlandes mise en place, hygien och handlag i tävlingsköken.
Här är hela juryn i Årets Kock 2017:
Ordförande
Fredrik Eriksson , Årets Kock 1987, Långbro värdshus och restaurang Asplund
Hedersjury
H. K. H. Prins Carl Philip
Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016
Smakjury för tävlingsrätt 1
Magnus Ek, Oaxen Krog & Slip
Karin Fransson, Hotel Borgholm
Patrik Hansson , vd Arla Foods
Sayan Isaksson, Esperanto
Peter J Skogström , Årets Kock 2006, Mat & Vin Slottsparken och Smarta kök by P&P
Rasmus Kofoed , Geranium Köpenhamn
Magnus Nilsson, Fäviken
Henrik Norström, Lux restauranger
Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Lilla Ego
Paul Svensson , Fotografiskas restaurang
Malin Söderström, Restaurang Hjerta och Moderna Museet
Håkan Thörnström, Thörnströms kök
Smakjury för tävlingsrätt 2
Markus Aujalay, Årets Kock 2004, Tegelbacken
Adam Dahlberg , Adam & Albin
Stefano Catenacci, Hovtraktör, Operakällaren
Jonas Dahlbom , Årets Kock 1996, Gröna Lund
Mathias Dahlgren, Mathias Dahlgren
Niklas Ekstedt , Ekstedts
Björn Frantzén, Restaurant Frantzén
Angela Hartnett, Murano London
Jacob Holmström, Gastrologik
Stefan Karlsson, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen
Tommy Myllymäki, Julita Wärdshus och Svenska Brasserier
Titti Qvarnström, Bloom in the Park
Eva Östling, Visita
Metodjury
Ulrika Brydling, Brydlings
Cajsa Johansson, Cajsas kök
Magnus Lindström, Swedish taste
Lena Eriksson, representant för Svenska Kockars Förening