Helgrillad Dorado med cruditesallad och citrusvinägrett

Hel grillad Dorado (även kallat guldsparid)

Du behöver för 2 pers.

2 hela Dorados (Kvalitetsfisk)

2 gröna sparris

4 rädisor

100 g blomkål

1 gulbeta

1 chili

1 dl olivolja

Saft från 0.5 citron

Salt&Peppar

Olivolja till fisken

Flingsalt

1 msk champagne vinäger

Gör så här:

Fisken

Här är mer tips än recept. Men när du helgrillar en fisk så se till att glöden är riktigt varm, pensla med Olivolja & flingsalt. Grilla ordentligt och vänd inte för fort! Desto hårdare du grillar desto finare och enklare släpper fisken från gallret. Grilla ca 3-4 min på första sidan, vänd fisken och sen grilla tills du får en innertemperatur på 45’C, ta av fisken och låt den vila ca 5 min innan servering.

Cruditesalladen

Skiva allting i tunna tunna skivor och blötlägg i kallt vatten med lite is i ca 30 min. Vinägretten. Blanda Olivoljan, salt & peppar och pressa i citronsaften från 0.5 citron. Blanda ordentligt. Smaka sedan av med vinägern efter din valda syra. Servering. Häll av alla grönsaker och skaka av de sista vattnet. Vänd runt i en bunke med hälften av vinägretten och lägg upp i en fin skål. Servera resten av vinägretten i en flaska eller skål så gästerna kan ta mer om så önskas.

Ett gott bröd och vitlökssmör gör susen till denna maträtt!

Fred, Kärlek & Fernet

Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine

Foto av @fotograf.emilieandersson