Sommarmat
Halloumiburgare på Jessicas vis
Om du inte testat halloumiburgare ännu är det hög tid att göra det. Det är så gott! Dressingen och den picklade löken gör den här burgaren till en tiopoängare.
Ingredienser
8 halloumiburgare 2 pkt MAX / Fontana
Picklad lök:
2 rödlökar
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
Dressing:
3 dl grekisk yoghurt Fontana
1 msk dijonsenap
1 msk tahini Fontana
6 soltorkade tomater i olja Fontana
1 msk finhackad timjan
1 vitlöksklyfta
1 krm tabasco
1 krm salt & 1 krm svartpeppar
Till servering:
huvudsallad
2 tomater
2 avokado
toastbröd
Fontana olivolja till stekning
Gör så här
Picklad lök:
Skiva rödlöken så tunt du kan i ringar och lägg i en glasburk. Koka upp ättika, vatten och socker. Häll över den varma ättikslagen och låt det dra tills servering.
Dressing: Pressa ned vitlöken i en skål. Tillsätt salt, peppar, tabasco, tahini, timjan, hackade soltorkade tomater (häll av oljan) och dijonsenap. Blanda runt och ha i yoghurt och rör ihop till en dressing.Hetta upp en stekpanna och stek halloumiburgarna på medelvärme ca 1-2 minuter på varje sida så de får fin färg och är helt varm och mjuk hela vägen igenom.Skiva tomater och avokado. Skölj salladen och ta av hela salladsblad. Bred dressing på bröden i både botten och i locket. Lägg på ett salladsblad, skivor av tomat och avokado. Lägg på 1-2 skivor halloumi, toppa med den picklade rödlöken och locket.
Tips! Använd ett kaffefilter att servera burgare i för att undvika kladd.
Receptmakare: Jessica Frej