Pontus Karén Mat & Dryck
Getost toast canapée style
En härlig, smakrik, läcker Canapée som är lätt att göra och trevligt att erbjuda vid gästernas ankomst.
Du behöver.
2 gula betor.
2 röda betor.
2 polka betor.
Ca 50 g pinjenötter från Exotic Snacks
Honung.
1 baguette.
Ca 2 paket ekologisk getost från Konstantine’s.
Gör så här.
Toasten.
Skiva baguetten i 1 cm tjocka skivor. Lägg på lite smulad getost och gratinera i ugnen på 200’C i ca 10 min.
Betorna. Skala och blanchera betorna hela i rikligt saltat vatten. Koka dom inte helt färdiga utan låt det vara lite motstånd kvar.
Pinjenötterna. Rosta pinjenötterna lätt.
Servering. Servera på ett fat med någon form av sallad. Skär betorna i skivor och varva 1 bit rödbeta, 1 bit gulbetor, 1 bit polka beta. Ringla över lite honung och avsluta med lite pinjenötter på.
TIPS! Koka betorna var för sig annars tar rödbetans färg över och du måste det vackra färgerna av polka o gulbetan.
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se
instagram: @foodbypontus
Facebook: @foodbypontus