Kocken tipsar - Thomas Sjögren
EGGS ROYALE
Bjud på en kunglig helgbrunch! Här delar Thomas Sjögren med sig av ett läckert äggrecept med kallrökt lax, syrlig hollandaisesås och smörstekt bröd.
Kanske har du testat Eggs Benedict tidigare, men hur är det med Eggs Royale? Det är en variant av den klassiska äggrätten, där köttet är utbytt mot kallrökt lax. Thomas recept har även gröna inslag i form av sauterad spenat och smörgåskrasse.
INGREDIENSER
2 st pocherade ägg
Hollandaisesås
2 skivor ljust bröd
100 g färsk spenat
ca 8 skivor kallrökt lax
Chiliflakes
Smörgåskrasse
GÖR SÅ HÄR
Ta ut två rundlar ur brödet med hjälp av ett stort dricksglas. Bred smör på båda sidor och stek skivorna gyllenbruna i en belagd stekpanna. Sautera spenaten hastigt i olivolja.
Bygg upp rätten med bröd i botten, den sauterade spenaten ovanpå brödet och laxskivor runt om. Toppa med pocherat ägg, hollandaisesås och smörgåskrasse. Avsluta med lite chiliflakes.
Presenteras av: