Bjud på goda tilltugg med löjrom
BLOMKÅLSPLÄTTAR MED LÖJROM OCH PICKLAD RÖDLÖK
Små munsbitar med blomkål och ost passar bra med syrlig rödlök och festlig rom.
Ingredienser:
Receptet gäller för 24 st
- 200 g blomkål
- 150 g Arla Präst®, riven
- 3 ägg
- 2 tsk fiberhusk
- ½ tsk salt
- ½ dl Arla® Klarifierat Smör
Picklad rödlök:
- 1 liten rödlök
- 1 msk pressad citron
Till servering:
- 2 dl Arla Köket® crème fraiche
- 120 g löjrom
- 2 msk finhackad gräslök
Gör så här:
Börja med den picklade rödlöken. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Häll över citronsaften och ställ åt sidan. Skär blomkålen i små bitar eller riv den på ett rivjärn. Blanda ost, ägg, fiberhusk och salt. Vänd ner blomkålen i smeten. Stek 24 plättar i smör i en stekpanna. Låt svalna något. Lägg på en klick crème fraiche på varje plätt. Toppa med löjrom och picklad rödlök och gräslök.