En riktigt smakrik pasta som är framtaget av Linnéa Seidel där allt tillagas i samma gryta och toppas med krämig Stracciatella. Minimalt
med disk och massor med smaker – comfort food på högsta nivå!
Tillagning: 40 minuter
4 personer
- 2 st Granarolo Stracciatella à 150 g
- 300 g kort pasta, exempelvis tortiglioni
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 stjälkar selleri
- 2 morötter
- 2 msk torkad oregano
- 800 g finkrossade tomater
- ca 4 dl vatten
- 3 lagerblad
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 460 g förkokta borlottibönor, avrunna
- 1 dl finhackad svartkål
- 1 dl finhackad persilja
- ½ citron, saften
- salt & svartpeppar
- Extra Jungfruolivolja att steka i
Gör såhär:
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek den mjuk i en gryta med lite olivolja. Skär selleri och morötter i
jämnstora bitar, låt dem steka med löken i 5 minuter. Krydda med oregano, salt och peppar.
Lägg i krossade tomater, vatten, lagerblad och buljongtärningarna. Koka tills morötter och selleri
börjar mjukna, cirka 10 minuter.
Häll upp 3 dl av tomatsåsen i en mixer tillsammans med hälften av bönorna, mixa helt slätt och lägg
tillbaka i grytan. Tillsätt pasta och när pastan har cirka 5 minuter kvar tillsätt resten av bönorna samt
kål och persilja. Låt allt koka tills pastan är färdig. Smaka av med citron, salt och peppar.
Lägg upp i skålar och toppa med en ljuvlig mängd Granarolo Stracciatella. Servera med ett gott bröd
och njut!