KOREANSKA TACOS

\"\"

Koreanskt eller mexikanskt – varför välja när du kan få både och? Här förenas de två köken i ett kryddstarkt tacorecept.


Dags för fredagsmys? Bjud på tacos med koreansk twist. I det här receptet fylls tortillabröden med godsaker som grillad entrecôte, krispig kimchi, chilimajonnäs, salladslök och sesamfrön. En helt magisk smakkombo!
 

INGREDIENSER

Koreanska tacos
(4 portioner)


400 g entrecôte
0,5 dl soja
1 msk risvinäger
1 msk socker
1 tsk sesamolja
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk ingefära, finhackad

Chilimajonnäs
1,5 dl majonnäs
1 msk gochujang (koreansk, fermenterad chilipasta)
2 tsk risvinäger
0,5 tsk sesamolja

Till servering
12 st vetetorillas
Gemsallad
Kimchi
Salladslök
Sesamfrön

\"...\"/

GÖR SÅ HÄR

Gör en marinad genom att blanda soja, vinäger, socker, olja, vitlök och ingefära. Lägg entrecôten i marinaden och låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten i kyl.

Blanda samman alla ingredienserna till majonnäsen.

Grilla entrecôten på en grill eller i en het grillpanna med rapsolja. Några minuter på varje sida räcker för medium rare. När köttet är färdigstekt, låt det vila på skärbräda i 5 minuter. Skär entrecôten i centimetertjocka skivor med hjälp av en trancherkniv.

Strimla salladen och skär salladslöken i tunna skivor. Värm tortillabröden i en torr stekpanna.

Montera tacon med majonnäs i botten, därefter sallad, kött och kimchi. Avsluta med salladslök och sesamfrön.

\"...\"/

JENNIE WALLDÉNS KIMCHI

Kimchi passar till grillat i alla former. Det är inte särskilt svårt att laga från grunden, men det tar lite tid. Gör kimchin några dagar i förväg och följ Jennie Walldéns recept för bästa resultat!
TILL RECEPTET