Krämig Gorgonzolapasta

\"\"

Italiensk Gorgonzolapasta med hackade valnötter och timjan. En enkel och snabblagad rätt som är så
god och smakrik.


Tillagning: 20 minuter
Ingredienser: 4 personer

500 g kort pasta, tex tortiglioni

2 paket Granarolo Gorgonzola Dolce (400 g)

1 ½ dl vispgrädde

100 g valnötter

färsk timjan

salt och svartpeppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (snåla inte med saltet).
Värm grädde i en kastrull på låg värme, den ska inte koka. Under tiden grädden värms skär du bort
kanterna på Gorgonzolaosten, dela den i små kuber och rör sedan ner ostkuberna i den varma
grädden. Smaka av med svartpeppar och lite finhackad timjan. Låt sjuda på låg värme i 2–3 minuter.
Hacka valnötskärnorna grovt.
När pastan är al dente häller du av vattnet och rör ner pasta och de hackade valnötterna i
Gorgonzolasåsen.
Servera direkt i fyra djupa tallrikar. Toppa med lite grovhackade valnötter och färsk timjan.