Julmat & Julbak
Gubbröra
Det här är en extra krämig och smakrik gubbröra med crème fraiche och ansjovis. En klassiker till jul och midsommar som passar perfekt på buffén eller som förrätt. Med ett så här enkelt recept på en snabblagad gubbröra har du snart en svensk klassiker på tallriken! Servera gärna på hårt bröd eller grovt rågbröd.
Ingredienser
6 port
Gul lök | ½ |
---|---|
Arla® Svenskt Smör | 1 msk |
Ansjovisfilé à 125 g | 2 burkar |
Hårdkokta ägg | 4 |
Hackad färsk gräslök | ½ dl |
Hackad färsk dill | ½ dl |
Arla Köket® crème fraiche | ½ dl |
Majonnäs | 2 msk |
Svartpeppar | 1 krm |
Gör så här
- Skala och hacka löken, fräs i smör och låt kallna.
- Häll av och hacka ansjovisfilén. Skala och hacka äggen. Rör ihop alla ingredienser.
- Servera gubbröran på hårt bröd eller grovt rågbröd, gärna med gräslök eller dill för extra smakförhöjning.
Provlagat av Arlaköket.
Foto: Arla