Kocken tipsar - Pontus Karén
Krispig rödingfilé med kokt potatis, cocktailtomater, rökt paprikapulver och marinerad lök
Krispig rödingfilé med kokt potatis, cocktailtomater, rökt paprikapulver och marinerad lök som serveras på en bädd av crème fraiche kryddat med olivolja, citronpeppar & salt komponerat Pontus Karén.
Du behöver för 4 personer.
2 st hela rödingar (eller 4 filéer).
Ca 600 g potatis.
2 silverlökar.
1 paket cocktailtomater.
5 dl cremé freiche.
Olivolja.
Salt & peppar.
Citronpeppar.
Färsk dill.
2 msk rökt paprikapulver.
Smör för stekning.
Gör så här.
Börja med att skala löken & skiva i 1 cm tjocka skivor. Lägg i en bunke. Ripla lite olivolja & krydda med paprikapulver, salt & peppar. Blanda ordentligt med händerna och låt stå i ca 15 minuter. Stek i rikligt med smör så dom får en härlig färg & mjuknat.
Dela filéerna på hälften så varje person får 2 halvor.
Stek i samma panna som du stekt löken i. Ibland kan man behöva lite mer smör. Stek med skinnsidan neråt! Krydda med salt & peppar. Stek på skinnsidan tills fisken nästan blivit helt färdig. Vänd och stek kött sidan i ca 30 sekunder.
Koka potatisen enligt ditt eget sätt. Jag kan bara tipsa om att se till att salta vattnet ordentligt!
Dela cocktailtomaterna i kvartar (hälften o så hälften igen).
Servering.
Smeta cremé fraichen i botten av ett fint serveringsfat eller i djuptallrik. Rippla lite olivolja över & krydda med salt och citronpeppar.
Lägg sedan på cocktailtomaterna, sen potatisen, sen löken och sen lite färsk plockad dill och sist rödingfiléerna.
Finns det smör kvar i stekpannan ska det självklart hällas över fisken!
Bon apetit!
Pontus Karén