Koken tipsar Siri Barje
Krämiga laxrullar med pepparrot, ärtskott och rödlök
En twist på den klassiska laxen, lite pilligt men väl värt det! Perfekt till buffébordet. Recept komponerat Siri Barje från Säsongens bästa.
Recept för cirka 12 bitar.
Ingredienser:
1 paket kallrökt lax ca 200 g
1 dl naturell färskost
1 bit färsk pepparrot + lite till dekoration
1/3 paket ärtskott + lite till dekoration
½ rödlök
Salt och peppar
Gör så här:
Lägg ut en stor bit plastfilm på en skärbräda Skiva rödlöken tunt. Riv pepparroten fint. 3. Lägg ut laxskivorna omlott så att det blir ett ark av rökt lax. Skär ev bort det bruna på laxen. 4. Bred på färskosten jämnt över laxen. Lägg ut rödlöken som en rad precis i början på laxarket. 5. Lägg ut ärtskotten bredvid rödlöken. 6. Strö över riven pepparrot, salta och peppra. 7. Rulla ihop laxen till en hård rulle, ta hjälp av plastfilmen. 8. Lägg rullen i frysen i 20 minuter eller tills det är dags att äta. 9. Skär rullen i bitar med en vass kniv, dekorera med ärtskott och pepparrot.
festmat förrätt lax laxrulle Mygate Magazine Säsongens bästa Säsongensbästa Siri Barje