Kocken tipsar - Tommy Myllymäki
HÖSTRISOTTO AV Tommy Myllymäki
Så här års smakar en värmande risotto med kantareller extra gott! Receptet är signerat Tommy Myllymäki och Chasseurambassadören Lisa Lemke.
Använd en tjockbottnad kastrull och en belagd stekpanna för bästa resultat. Nedan finns tips på bra redskap för en lyckad risotto.
INGREDIENSER
4 port
4 dl risottoris (carnaroliris)
200 g kantareller
100 g skogschampionjoner
10 g torkade trattkantareller
3 dl vitt vin
1,2 l hönsbuljong
1 schalottenlök, finhackad
2 klyftor vitlök, finhackade
100 g parmesanost, riven
50 g smör
smör till stekning
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
Tillsätt risottoriset i en stor och bred kastrull med lite smör. Svetta riset och tillsätt den torkade svampen och den finhackade löken.
Tillsätt vitt vin till riset och låt vinet koka in.
Späd risotton med hönsbuljong, den skall koka lugnt hela tiden och kokningen ska inte avstanna. Detta tar cirka 18 minuter, men läs på förpackningen hur just ditt risottoris ska tillagas.
I en separat panna, tillsätt smör och stek kantareller och championjoner.
När riset har en krämig konsistens och buljongen är slut – tillsätt smör och riven parmesan.
Lägg upp och toppa med nystekt svamp!