Mat & Dryck
Krogrebell och tv-kock i årets Kockarnas kamp
De tävlar i årets Kockarnas kamp
Det är återigen dags att följa Sveriges krogelit när de satsar allt i den fruktade skånska ladan. I sjunde säsongen av tittarsuccén Kockarnas kamp får vi bland annat möta tv-kocken Erik Fröderberg, krogproffset Anna Broms samt revoltören och Punk Royale-grundaren Jocke Almqvist. – Årets kockar är väldigt olika men alla är riktiga fighters. Det blir en överraskande säsong med både imponerande insatser och skakiga nerver. Så jäkla spännande, säger Pär Lernström, programledare.
På Tosterups gård i Skåne möts de åtta proffskockarna för att tävla i grenar som kräver både snabbhet, kreativitet och samarbetsförmåga. Trots att de är vana vid stressade situationer och höga prestationskrav blir tävlingsnerverna påtagliga hos dem alla.
Vid sidan om tävlingsmomenten turas kockarna om att bjuda varandra på middag och spännande historier från sina innehållsrika karriärer. Bland årets kockar märks till exempel omtalade Punk Royale-grundaren Jocke Almqvist.
– Jockes kaxiga och rebelliska attityd är uppfriskande och något helt nytt i programmet. Dessutom kan jag avslöja att hans spektakulära middag är något vi aldrig varit i närheten av tidigare, säger Gustav Carlsson.
Här är årets kockar:
Anna Broms, Stockholm
Internationellt erkänd krögare med mycket skinn på näsan som med framgång startat upp och drivit restauranger i franska alperna, London och Spanien bland annat. Idag driver hon den hyllade restaurangen Broms på Östermalm i Stockholm.
Norbert Lang, Stockholm
Prisad legendar med extra kärlek för tryffel och sparris som började sin karriär i Stockholm på 60-talet. Tillsammans med sin yrkespartner Paul startade han på 80-talet ”Paul och Norbert” på Strandvägen som under nästan tre decennier tillhörde en av Sveriges populäraste finkrogar.
Jocke Almqvist, Stockholm
Omtalad rebell i restaurangbranschen och en av grundarna till Punk Royale. Restaurangen som med en unik mix av respektlöshet för den traditionella restaurangupplevelsen och mat i absolut toppklass tog Stockholm med storm när det öppnade för några år sedan.
Sofia B Olsson, Göteborg
Nytänkande kökschef med hållbarhet i fokus och mångårig karriär på såväl Göteborgs toppkrogar som vegetariska restauranger. Driver den banbrytande Japaninfluerade fiskrestaurangen vRÅ som hon var med och öppnade 2012.
Erik Fröderberg, Stockholm.
Karismatisk tv-kock som bjudit på sin matkunskap och charm tv-programmen Förkväll, Här är ditt kylskåp och Sommarpratarna. Karriären inleddes som 16-åring och sedan dess har han bland annat jobbat på Operakällaren, Ulla Winbladh samt drivit flera egna restauranger i Stockholm.
Linnéa Liljedahl, Örnsköldsvik
Norrländsk krögare som inledde sin karriär hos Norbert Lang på hans restaurang. Nu ser hon fram emot att återse och tävla mot sin mentor i Kockarnas kamp. Sedan sex år tillbaka driver hon och hennes sambo krogen ”Linnea & Peter’ i Örnsköldsvik, som bland annat hyllats i White Guide.
Thomas Sjögren, Smögen
Matbegåvning som vann Årets kock 2015 som 23-åring och är den näst yngsta vinnaren i tävlingens historia. Med erfarenhet från Guide Michelin-stjärnade Thörnströms Kök, Swedish Taste och 28+ driver han idag finkrogen Skäret utanför Smögen.
Marco Baudone, Stockholm.
Branschens älskling med erfarenhet från prestigefyllda restauranger i Sverige och övriga Europa där han exempelvis har arbetat med Gordon Ramsay och Guy Savoy. Idag driver han restaurang Mama på Södermalm och på Kungsgatan i Stockholm.
Sjunde säsongen drar igång söndagen den 16 september (ny sändningsdag) klockan 20.00 i TV4 samt på TV4 Play och C More. Hurra för det!
Ha en fin dag!
Nathalie Bergström
Chefredaktör Mygate Magazine & VD Bergström Public Relations
Följ mig gärna på instagram @bergstrompr @mygatemagazine