Mat & Dryck
Biffens bästa vän!
En saftig bit nötkött mjukar upp tanninerna hos ett rött vin och släpper fram dess nyanser av frukt. En sådan fullträff – eller ”bulls-eye” – har Hamish MacGowan skapat genom sitt företag Aberdeen Wine Company och vinet Angus the Bull.
Efter att ha klivit ur sadeln och lämnat en kortare karriär som boskapsdrivare i norra Australien började Hamish MacGowan arbeta hos en vintillverkare i mellersta Victoria. Hans gedigna skolning i vinmakeri fortsatte med arbete hos en ledande brittisk vinagentur, som vinmakare i Bordeaux och avslutades med en riktig utmaning då han drev ett vineri i Moldavien.
När Hamish sedan återvände till Australien och regionen han älskar – mellersta Victoria så hade hans kärlek till druvor och drivit fram tanken att producera det perfekta vinet till en saftig biff. Nu låter han plocka de bästa Cabernet Sauvignon-druvorna från olika odlare och resultatet blir den ultimata blenden som perfekt matchar biffen.
Angus the Bull finns i Systembolagets beställningssortiment. Artikelnummer 72754 för 139 kr.