Frida Nilsson
Grillade kycklingvingar, caesarsallad, parmesandressing och salsa
Grillade Reko kycklingvingar
• 20 st Reko kycklingvingar
• 1 msk salt
• 1 krm spiskummin
• 1 msk olivolja
• 3 msk hot sauce (ex. tabasco, siracha 50/50)
• 1 msk äppelcidervinäger
• 1 nypa flingsalt
Marinera kycklingvingarna i salt, spiskummin och olivolja i 20 minuter. Sätt ugnen på 70 grader, lägg
kycklingvingarna i en ugnssäkerform och ta ut dem efter 30 minuter eller när de har en
innertemperatur på 64 grader. Lägg vingarna på en het grill och grilla tills de har fått ordentligt med
färg på båda sidorna. Lägg vingarna i en bunke med hot saucen, vinägern och skaka runt så såsen
täcker. Salta med flingsaltet.
Grillad Caesarsallad
• 4 st baby gemsallad
• 4 st morötter med blast
• 4 st rödlökar
• 8 st rädisor
• ½ blomkålshuvud
• 2 st skivor surdegsbröd
• Hyvlad parmesan
Dela salladen på längden, skär av det yttersta på roten och skölj noggrant. Skölj morötterna, löken,
rädisorna och blomkålen ordentligt, dela ner i grova buketter, låt rädisorna vara hela.
Låt grönsakerna få 2-3 minuter på vardera sida, grilla de mindre skurna grönsakerna på
aluminiumfolie. Grilla surdegsbrödet och dela ner i grova krutonger. Salta grönsakerna och vänd ner i
caesardressing, garnera med hyvlad parmesan och krutongerna.
Parmesandressing
• 2 st ekologiska äggulor
• 50 g riven parmesan
• 4 st sardeller
• 1 msk kapris
• 4 st vitlöksklyftor
• 50 g dijonsenap
• 25 g rödvinsvinäger
• 10 g salt
• Svartpeppar från kvarn
• 0,5 liter matolja
• 100 g vatten
Mixa äggulor, riven parmesan, sardeller, kapris, vitlök, senap, vinäger, salt, svartpeppar i en
matberedare. Slå i matoljan droppvis tills du har en tjock majonnäs, slå i vatten när den blir för tjock.
Tillsätt sedan den sista oljan.
Tomatsalsa
• 10 st kvisttomater
• 2 msk salt
• 1 msk socker
• 2 st citroner, zest och saft
• 3 msk olivolja
• 1 röd chili, finhackad utan kärnor
• 2 st schalottenlök, finhackad
• 1 vitlöksklyfta, finhackad
• 1 msk finhackad koriander
• 1 msk finhackad persilja
• Salt
• Svartpeppar från kvarnen
Dela tomaterna i fyra delar, mixa grovt i matberedaren, marinera i salt och socker. Slå allt i en sil, ställ
in den i kylen och låt det droppa av över natten. Tillsätt citronsaft, zest, olivolja, chili, lök, vitlök,
koriander, persilja och smaka upp med salt och peppar.