Bjud på en drömmig sommardrink
Hallon- & myntaspritz komponerat Bella Porcile
Bella Porcile är bartender och författare till boken Vilda drinkar som utgår ifrån naturens skafferi. För att skapa sina drinkar är hon ute året runt och plockar örter, blommor, kottar och bär. I ett långsiktigt samarbete skapar Bella Porcile nu helt nya drinkar och cocktails med O.P. Anderson.
– Vi är enormt stolta över samarbetet med Bella Porcile då hon på ett kreativt och hållbart sätt arbetar med våra nordiska råvaror. Det ligger helt i linje med vårt starka varumärke, säger Marcus Pedersen, Senior Brand Manager för O.P. Anderson.
När O.P. Anderson lanserades 1891 förändrades den svenska akvaviten för alltid genom kryddblandningen med kummin, anis och fänkål. Än idag används grundkryddan i alla spritsorter från O.P. Anderson. Samtliga är även helt ekologiska och tillverkade med ett lågt avtryck på miljön.
– Det känns riktigt kul att arbeta med O.P. Anderson då de också jobbar genomgående med hållbarhet vilket är viktigt för mig. Akvavit förknippas ofta med de stora högtiderna men har nu blivit allt vanligare som cocktailingrediens, säger bartendern Bella Porcile. Genom samarbetet vill jag inspirera och visa på dess stora bredd, från att drickas rent eller som bas i cocktails.
Drinkrecept på O.P. Anderson Petronella Hallon av Bella Porcile
Hallon- & myntaspritz
6 cl O.P. Anderson Petronella Hallon
2 cl citronjuice
3 cl hallonsyrup
Torrt mousserande vin att toppa drinken med
Till garnering
Färska myntablad
Färska hallon
Gör så här
Fyll upp ett vinglas med is.
Häll i O.P. Anderson Petronella Hallon, citronjuice och silat hallonsyrup, rör om och toppa upp med mousserande vin.
Lägg ett myntablad i handen och slå med den andra handen så den släpper arom. Garnera med myntablad och färska hallon.