HUMMER PÅ POTATISPLÄTTAR

alla-hjartans-dag_950x265

Bjud på något festligt på alla hjärtans dag. En dag att visa extra omtanke om nära och kära.

Ingredienser:

4 portioner

  • 400 g humrar
  • 200 g mjölig potatis
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • ½ dl Arla Köket® vispgrädde
  • ½ dl Arla® mjölk
  • ½ dl vetemjöl
  • 1½ krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör
  • 50 g ljusa russin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk Arla Köket® vispgrädde
  • 1 äggula
  • 3 msk finhackad gräslök
  • salt och peppar

Gör så här:

Börja med russinen: Blanda russin, vinäger, grädde, äggula (spara äggvitan till plättarna) och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Dela och rensa humrarna. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Mosa den och blanda med ägg, grädde, mjölk och mjöl. Salta och peppra. Stek plättarna i smör i en stekpanna eller plättlagg. Fördela hummerköttet på de nystekta plättarna och häll över russinen.