Minipizzor
Ljuvliga minipizzor med grönsaker. Så små att man kan ta två!
Ingredienser
- 25 g jäst
- 2½ dl ljummet vatten 37°
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 6 dl vetemjöl med fullkorn
Fyllning
- 2 gula lökar
- 2 rödlökar
- 2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 4 tomater
- 1 zucchini
- 1 burk marinerade kronärtskockshjärtan
- 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
- 3 dl Arla Köket® riven ost pizza
- ½ dl blad av basilika
- ½ dl rostade pinjekärnor
- 2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa 30 min och förbered under tiden fyllningen. Sätt ugnen på 250°. Skala och skiva lökarna tunt. Skiva tomaterna och zucchinin. Häll av kronärtskockorna. Arbeta degen smidig och dela den i 10 bitar. Kavla ut till tunna, runda plattor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred kvarg på degplattorna. Lägg på lök, tomater, zucchini, kronärtskockor och ost Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Strö över basilika, pinjekärnor och svartpeppar. Servera pizzorna varma eller ljumma.