Allegro Primitivo
Branschdagar, Hjärtlunch och rödvin
I olika branscher så finns det vissa dagar i veckan man har som mest att göra, viss struktur och rutiner finns som sagt från bransch till bransch. Och med det menar jag tex mäklare räkna bort dem på söndagar och måndagar då är det ju oftast visningsdagar. Mäklaren måste oftast bra på plats och kan inte planera annat, lik stor självklarhet som att någon som jobbar med försäljning vet att fredagar är stora säljdagen, dvs då ska kontrakt signeras. Restaurangfolk, har som mest att göra ons-fre-lör, då ska det jobbas. Och syns oftast själva i festminglet på söndagar då de är lediga på måndagen efter. Snabbköpskassörskan, mest tryck och stort behov av att fylla extrapass vardagar mellan 16-20 med andra ord när folk slutar jobbet. Listan kan göras lång och vi skulle kunna syna alla branscher ut i fingerspetsarna men det ska vi inte göra för nu ska vi till poängen. Då när det gäller pr och pressfolket, då är det som mest måndagar, tisdagar och torsdagar som gäller. Det är då det bjuds in till galor, mingekvällar, luncher och visningar. Varför? Jo, för att de flesta inbjudna har möjlighet att delta (i brist på andra planer) samt möjligheterna att boka upp anläggningar, lokaler som caféer, restauranger med mera är som störst dessa dagar och eventen slutar oftast ganska tidigt på kvällen.
Igår torsdag var en sådan dag, som jag skrev igår så började ju dagen med en tidig frukost och sen bar det av för lunch på Ristorante Piatti, Nybrogatan 42. Matidéerna för Allegros lunch gick i temat hjärta och de bjöd på härliga hjärtformade rätter och massor av Alla Hjärtans Dag inspiration som passade nog infaller nästa söndag.
På plats med mig var förutom en supersnäll Ralph så även vår mat och dryck skribent Fredrik Jonsson (ni känner nog igen honom från Sveriges Mästerkock)
Maträtterna var noga utvalda för att kombineras med vinet Allegro.
Fastnade helt för de små hjärtformade snittarna gjorda av vitlöksbröd, toppade med tapenade.
Carpaccio…
Passande nog har jag varit sugen på pizza i flera dagar, jag som inte ska äta bröd (är tanken) verkar som jag aldrig kommer ingång med det lilla projektet.
Salsicca gjord på fläskbog…. Och sist pannacotta gjord på grädde….
När alla andra njöt av gott vin och bra tillagad mat så hade Ralph en egen flaska med. Mat och dryck i ett. Mumsigt dessutom så fick han smaka allt från mamma också, nöjd kille.
Allegro Primitivo -The tatoo blend….. Tack för en trevlig lunch.