Kostrådgivning
För några veckor sen så tog jag en lunch med min kollegas fru. Filippa som bland annat är kostrådgivare i grund och botten. Dessutom har hon som jag fått en diagnos på sin sköldkörtel. Det är ett stort antal kvinnor i Sverige som har diverse problem med denna mer eller mindre okända körtel. Man har nog hört talas om den men är inte så insatt i vad den egentligen har för funktion i kroppen. Svaret på det är faktiskt att den är viktigare än man tror och man ska ta signalerna på allvar.
Den senaste tiden har jag varit trött, seg, utmattad. Jag har gått upp extremt mycket i vikt (10kg väldigt mycket för mig och ovanligt) och mycket av detta har med min sköldkörtel att göra. En del har ju också med en tidigare stor arbetsbelastning och bristen på träning att göra också.
Hur som helst jag ville ha lite råd så nu är planen att jag ska göra följande:
3 månader glutenfri
Äta multivitaminer
Äta fiskolja
Äta mer gröna blad, typ spenat, roman, persilja med mera. Detta är väldigt bra för tarmfloran.
Äta färre kolhydrater, dvs jag ska kanske undvika att proppa i mig ris och pasta som jag är extremt bra på att rent av proppa i mig vid matdags.
Sluta med margarin.
Detta låter nog inte så svårt men fasiken vad svårt det är.
Men jag försöker i allafall, snart går jag helt över till denna regel om jag blir piggare och mår bättre. Så här har min frukost sett ut sen i torsdags, jag känner mig stolt över att frukosten inte bestått av kanelbulle och en Pucko från 7/11.