Dags för Provätning..
Ät hälften så mycket, sov dubbelt så mycket…
Det finns ett härligt ordspråk som säger;
“Ät hälften så mycket, sov dubbelt så mycket, drick tre gånger så mycket, le fyra gånger så mycket -Då kommer du leva länge tills någon slår ihjäl dig!”
Man kanske inte bör ta till sig eller leva efter det ordspråket men man kan ju ta tillfället intakt och äta när tillfället ges om man säger så.
Idag var det lite provsmakning i köket på Källhagen inför nya höstmenyn. Supertrevlig meny, alla rätter är noga utvalda favoriter.
Så ser nya kvällsmenyn ut:
FÖRRÄTTER
Skotskt vaktelägg 145:-
Fasanfärs och blomkål
Lättrökt rådjursfilé 165:-
Syrad pumpa, Karl-Johansvamp och rostad grönkål
Hummersoppa 150:-
Cognac och pilgrimsmussla
Friterad Kungskrabba 150:-
Basilika, hummermajonnäs och forellrom
Bakad rotselleri 140:-
Svampcroquette, murklor och mimoletteost
VARMRÄTTER
Smörstekt rödtungafilé 260:-
Dillsauterad svartrot, kålrotscréme smaktsatt med blodgrape och hummersås
Ångad forellfilé 210:-
Blåmusslor, fänkål och rotselleri
Enbärsstekt hjortytterfilé 275:-
Kroppkaka fylld med Karl-Johansvamp och anklever, rotfrukter och murkelsås
Confiterad majskyckling från Bjärehalvön fylld med fasanfärs 220:-
Grillat rökt sidfläsk, tryffelstuvad grönkål och friterad sötpotatis
Grillad hängmörad ryggbiff från Sverige 245:-
Ugnsbakad silverlök, pommes pailles och bearnaisesås
Vegetarisk ”pot au feu” 165:-
Puylinser, vita bönor, bräserad savoykål och rostade rotfrukter med parmesancréme
DESSERTER
Konditorns chokladdessert 115:-
Vahlronachoklad, havtorn och brynt smör
Blåbärsmousse 110:-
Hallon och sockerkaka
Crème Brûlée 95:-
Citrus and pistage
Praliner 28:-/st
Ost 45kr/st
Svenska gårdsostar serveras med Villa Källhagens hembakade surdegsbröd
Nu var kvällsmenyn avklarad så nu är det åter fokus på december och kommande julevent.
Mysigt att vi firar jul bland palmerna i år.