Så försvann mina mammakilon, “Detox” på mitt sätt, världens enklaste och mest effektiva
Jag gick inte upp så mkt under min graviditet, fram tills typ sista månaden så kunde du knappt ens se att jag var gravid BAKIFRÅN. Medan då framifrån så var magen GIGANTISK, så spetsig och en riktigt redig “bula” skulle man kunna säga. Graviditeten var en underbar tid och jag mådde bra och på sista invägningen veckorna innan förlossningen så hade jag gått upp mellan 23-25kg.
Vad många inte tänker på är just efter förlossningen är denna magen som stannar kvar ett tag, till en början som ganska “fast” till att senare försvinna ner lite och bli ganska slapp till att efter ett ganska långt tag försvinna. En vän sa när vi var på spa i samband med en möhippa –det tar 9 månader för magen att växa och det tar 9 månader för magen att försvinna! Och så rätt Lola hade, 9 månader efter förlossningen kunde jag pressa ner mig i mina gamla byxor (dock de med högmidja schhh det är det som är hemligheten till en början samt strumpbyxor)
För några månader fick jag ett ryck, eftersom jag verkligen älskar mat, både att laga, bjuda och äta så blev jag ganska trött på mig själv. Jag som älskar bröd, ris och pasta slutade helt och tvärt med det. Jag började även minska på att göra mat innehållande vetemjöl, grädde och mjölk. VIPS, bara på några dagar kände jag skillnad. Och inom de kommande veckorna hade jag gått och mammakulan var borta. 2-3 veckor höll jag på, busenkelt för att jag ändrade inte min kost så mycket trots allt, tallrikarna såg likadana ut fast med andra ingredienser.
-undvik, ris, pasta, potatis och bröd.
-byt potatisen rotfrukter
-byt mjölet till fiberhusk
-se till att tallriken ser ut som den brukar
-avstå inte mackor bara för att du inte ska äta bröd, jag bakade eget fröknäcke, hur enkelt och snabbt som helst.
-Ät inte samma grönsaker till maten varje dag.
-gillar du kryddig mat? Visste du att cayennepeppar har en förmåga att “bränna fett”
-sätt rutiner, typ som att var morgon äter jag ägg som kan vara väldigt mättande.
-med ägg kan man göra vad som helst, klart bästa, mest nyttiga och mest mättande ingrediensen under liknade perioder som under min detox.
-glöm inte bort rödbetor, så jäkla gott. Ugnsgrilla, när du vill spexa till det, toppa rödbetorna med fetaost och hackade pinjenötter och skicka in i ugnen tills allt fått färg.
-Jag älskar ju som sagt bröd och till sallader gör jag inga undantag, dessutom vill jag helst ha krutonger till också. Rosta istället sesamfrön, solrosfrön och pinjenötter för att toppa salladen med.
-försök att undvika att dricka ren mjölk under denna period också.
-är ni flera i familjen som du lagad mat till, gör vanlig men samma grundidé till dem.
-det går att mumsa i sig en massa gott så som pannkakor (utan mjöl mindre socker) raggmunkar (utan potatis med riven kålrot, morot och lök istället)
Testa! Lycka till!