{"id":9908,"date":"2016-03-01T12:28:25","date_gmt":"2016-03-01T11:28:25","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=9908"},"modified":"2016-03-01T12:29:41","modified_gmt":"2016-03-01T11:29:41","slug":"kall-inkokt-lax-med-dillmajonnas","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/kall-inkokt-lax-med-dillmajonnas\/","title":{"rendered":"Kall inkokt lax med dillmajonn\u00e4s"},"content":{"rendered":"

\"Kall-inkokt-lax-med-dillmajonn\u00e4s_large\"<\/p>\n

Har du en g\u00e5ng lagat inkokt lax s\u00e5 kommer det bli din nya paradr\u00e4tt. Med tanke p\u00e5 den blygsamma arbetsinsatsen som kr\u00e4vs, smakar den underbart och passar b\u00e5de till vardag och helgmiddag.<\/p>\n

Ingredienser<\/p>\n

4 portioner<\/p>\n

1<\/span>\u00a0kg<\/b>\u00a0 Norsk Laxfil\u00e9, utan skinn och ben <\/span>
\n1<\/span>\u00a0l<\/b>\u00a0 vatten <\/span>
\n2<\/span>\u00a0msk<\/b>\u00a0 vin\u00e4ger <\/span>
\n3<\/span>\u00a0tsk<\/b>\u00a0 salt <\/span>
\n5<\/span>\u00a0st<\/b>\u00a0 peppar, hel vit <\/span>
\n2<\/span>\u00a0st<\/b>\u00a0 kryddpeppar, hel <\/span>
\n1<\/span>\u00a0st<\/b>\u00a0 l\u00f6k, gul <\/span>
\n1<\/span>\u00a0st<\/b>\u00a0 morot <\/span>
\n3<\/span>\u00a0kvist<\/b>\u00a0 dill <\/span><\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r<\/strong><\/p>\n

\n
\n
\n
\n
\n
    \n
  • Skala och dela gr\u00f6nsakerna i grova bitar.<\/li>\n
  • Koka upp vattnet med de \u00f6vriga ingredienserna och l\u00e5t lagen koka 5-10 minuter s\u00e5 att den f\u00e5r smak.<\/li>\n
  • H\u00e4ll lagen \u00f6ver fiskbitarna, sjud d\u00e4refter under lock i 6-10 minuter, beroende p\u00e5 laxbitarnas storlek.<\/li>\n
  • Servera fisken varm eller kall med dillmajonn\u00e4s, pressgurka och potatis.<\/li>\n<\/ul>\n<\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n