{"id":8212,"date":"2023-06-21T13:10:00","date_gmt":"2023-06-21T11:10:00","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=8212"},"modified":"2023-06-22T08:33:03","modified_gmt":"2023-06-22T06:33:03","slug":"lojromscheesecake","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/lojromscheesecake\/","title":{"rendered":"L\u00d6JROMSCHEESECAKE"},"content":{"rendered":"

\"\"<\/p>\n

En festlig och lyxig cheesecake med l\u00f6jrom som g\u00f6r succ\u00e9 p\u00e5 buff\u00e9bordet. V\u00e5r l\u00f6jromscheesecake har en bakad botten med brynt sm\u00f6r som f\u00f6rh\u00f6jer alla smaker.<\/strong><\/p>\n

Ingredienser<\/p>\n

Botten<\/h3>\n

75 g Arla\u00ae<\/sup> Svenskt Sm\u00f6r<\/a><\/p>\n

150 g kavring<\/p>\n

Fyllning<\/h3>\n

2 dl Arla K\u00f6ket\u00ae<\/sup> cr\u00e8me fraiche<\/p>\n

300 g Arla\u00ae<\/sup> f\u00e4rskost naturell<\/p>\n

2 gelatinblad<\/p>\n

1 r\u00f6dl\u00f6k<\/p>\n

1 schalottenl\u00f6k<\/p>\n

1 kruka gr\u00e4sl\u00f6k<\/p>\n

\u00bd tsk salt<\/p>\n

80 g l\u00f6jrom<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong><\/p>\n

S\u00e4tt ugnen p\u00e5 200\u00b0. Bryn sm\u00f6ret. Mixa kavring och tills\u00e4tt det brynta sm\u00f6ret. Tryck ut smulorna i en form med l\u00f6stagbar kant, ca 24 cm i diameter. Gr\u00e4dda i mitten av ugnen ca 10 min, l\u00e5t svalna. L\u00e5t gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Vispa ihop cr\u00e8me fraiche och f\u00e4rskost. Sm\u00e4lt gelatinbladen i en kastrull med lite av f\u00e4rskostblandningen, och v\u00e4nd ner det i smeten. Tills\u00e4tt den hackade l\u00f6ken, spar lite till garnering. Smaka av med salt. H\u00e4ll smeten i formen. L\u00e5t st\u00e5 i kyl minst 2 tim. H\u00e4ll av l\u00f6jrommen i ett kaffefilter f\u00f6r att rinna av ca 2 tim. Garnera t\u00e5rtan med l\u00f6jrom och r\u00f6dl\u00f6k.<\/p>\n