{"id":8097,"date":"2016-06-20T21:53:15","date_gmt":"2016-06-20T19:53:15","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=8097"},"modified":"2020-04-26T12:03:46","modified_gmt":"2020-04-26T10:03:46","slug":"loksill","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/loksill\/","title":{"rendered":"L\u00d6KSILL"},"content":{"rendered":"
<\/p>\n
L\u00f6ksill tillh\u00f6r en av de klassiska inlagda sillarna vi g\u00e4rna dukar upp p\u00e5 sm\u00f6rg\u00e5sbordet. B\u00e5de r\u00f6d och gul l\u00f6k anv\u00e4nds i v\u00e5rt recept p\u00e5 l\u00f6ksill.<\/p>\n<\/div>\n
G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong><\/p>\n H\u00e4ll av spadet och sk\u00f6lj sillfil\u00e9erna. Sk\u00e4r dem i ca 2 cm stora bitar. Skala och sk\u00e4r l\u00f6karna i tunna skivor. Blanda \u00e4ttikslagen i en kastrull och koka upp. L\u00e4gg i l\u00f6ken och l\u00e5t kallna. Ta upp l\u00f6ken och varva den med sillen i en glasburk. H\u00e4ll \u00f6ver lagen. L\u00e5t st\u00e5 i kyl minst 2 dygn.<\/p>\n <\/p>\n<\/div>\n