{"id":8097,"date":"2016-06-20T21:53:15","date_gmt":"2016-06-20T19:53:15","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=8097"},"modified":"2020-04-26T12:03:46","modified_gmt":"2020-04-26T10:03:46","slug":"loksill","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/loksill\/","title":{"rendered":"L\u00d6KSILL"},"content":{"rendered":"
\n

\"d9935b45-a475-427f-b1ef-a6b4fcb75f00\"<\/p>\n

L\u00f6ksill tillh\u00f6r en av de klassiska inlagda sillarna vi g\u00e4rna dukar upp p\u00e5 sm\u00f6rg\u00e5sbordet. B\u00e5de r\u00f6d och gul l\u00f6k anv\u00e4nds i v\u00e5rt recept p\u00e5 l\u00f6ksill.<\/p>\n<\/div>\n

 4 portioner<\/div>\n
Ingredienser<\/div>\n
<\/div>\n
\n
    \n
  • 1 burk inl\u00e4ggningssill, ca 400 g<\/li>\n
  • 2 gula l\u00f6kar<\/li>\n
  • 1 r\u00f6dl\u00f6k<\/li>\n<\/ul>\n

    \u00c4ttikslag:<\/h3>\n
      \n
    • 5 msk \u00e4ttiksprit 12%<\/li>\n
    • 2\u00bd dl vatten<\/li>\n
    • \u00bd dl str\u00f6socker<\/li>\n
    • 2 tsk kryddpepparkorn<\/li>\n
    • 1 lagerblad<\/li>\n<\/ul>\n

      G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong><\/p>\n

      H\u00e4ll av spadet och sk\u00f6lj sillfil\u00e9erna. Sk\u00e4r dem i ca 2 cm stora bitar. Skala och sk\u00e4r l\u00f6karna i tunna skivor. Blanda \u00e4ttikslagen i en kastrull och koka upp. L\u00e4gg i l\u00f6ken och l\u00e5t kallna. Ta upp l\u00f6ken och varva den med sillen i en glasburk. H\u00e4ll \u00f6ver lagen. L\u00e5t st\u00e5 i kyl minst 2 dygn.<\/p>\n

       <\/p>\n<\/div>\n