{"id":7213,"date":"2020-01-15T22:10:09","date_gmt":"2020-01-15T21:10:09","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=7213"},"modified":"2020-01-15T22:11:58","modified_gmt":"2020-01-15T21:11:58","slug":"surdegspizza-med-portabello-agg-och-mandelpesto","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/surdegspizza-med-portabello-agg-och-mandelpesto\/","title":{"rendered":"Surdegspizza med portabello, \u00e4gg och mandelpesto"},"content":{"rendered":"
<\/a><\/p>\n \u00c4gg \u00e4r otroligt gott som pizzatopping, det bakas i ugnen s\u00e5 att vitan bli fast samtidigt som gulan beh\u00e5ller sin kr\u00e4mighet. Tillsammans med portabellon, pr\u00e4stosten och mandelpeston blir det h\u00e4r en pizza med h\u00e4rliga kontraster b\u00e5de vad g\u00e4ller smak och konsistens.<\/p>\n Ingredienser:<\/strong><\/p>\n 4 portioner<\/p>\n Pizzadeg (recept p\u00e5 pizzadeg se nedan)<\/p>\n 1 sats sm\u00f6rig tomats\u00e5s (recept)\u00a0http:\/\/mygatemagazine.se\/bli-din-egen-pizzabagare\/<\/a> \u00bd dl mandel S\u00e5h\u00e4r lagar du receptet:<\/strong><\/p>\n Pizzadeg med surdeg och grahamsmj\u00f6l<\/strong><\/p>\n 4 portioner<\/p>\n 12 g j\u00e4st 1 sats sm\u00f6rig tomats\u00e5s \u00bd dl mandel S\u00e5h\u00e4r lagar du receptet:<\/strong><\/p>\n
\n500 g blandad svamp, t.ex. portabello och\/eller skogschampinjoner
\n200 g lagrad pr\u00e4stost
\n100 g bladspenat
\n4 \u00e4gg<\/p>\n
\n1 knippe persilja
\n1 vitl\u00f6ksklyfta
\n1 \u00bd dl olivolja
\nSalt och svartpeppar<\/p>\n\n
\n3 dl kallt vatten
\n2 msk olivolja
\n1 dl vetesurdeg
\n2 tsk salt
\n1 tsk socker
\n2 dl Kungs\u00f6rnen Vinjett Grahamsmj\u00f6l<\/a>
\n5-7 dl Kungs\u00f6rnen Vinjett Vetemj\u00f6l<\/a><\/p>\n\n
\n500 g blandad svamp, t.ex. portabello och\/eller skogschampinjoner
\n200 g lagrad pr\u00e4stost
\n100 g bladspenat
\n4 \u00e4gg<\/p>\n
\n1 knippe persilja
\n1 vitl\u00f6ksklyfta
\n1 \u00bd dl olivolja
\nSalt och svartpeppar<\/p>\n\n