{"id":6268,"date":"2015-10-11T09:00:45","date_gmt":"2015-10-11T07:00:45","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=6268"},"modified":"2015-10-10T17:47:15","modified_gmt":"2015-10-10T15:47:15","slug":"kladdkaka-med-brynt-smor-och-flingsalt-av-zack-aujalay","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/kladdkaka-med-brynt-smor-och-flingsalt-av-zack-aujalay\/","title":{"rendered":"Kladdkaka med brynt sm\u00f6r och flingsalt av Zack Aujalay"},"content":{"rendered":"

\"a6f21857a9fc2037_800x800ar\"<\/a><\/h1>\n

Zack Aujalay fr\u00e5n Enskede bakar Sveriges godaste kladdkaka.<\/strong><\/p>\n

Det vinnande receptet:\u00a0<\/strong><\/p>\n

10 bitar<\/p>\n

125 g Arla \u00ae Svenskt Sm\u00f6r
\n3 dl str\u00f6socker
\n1 \u00bd tsk vaniljsocker
\n4 msk kakao
\n\u00bd tsk flingsalt
\n1 \u00bd dl vetemj\u00f6l
\n2 \u00e4gg<\/p>\n

Hallongr\u00e4dde:
\n<\/strong>3 dl Arla \u00ae vispgr\u00e4dde
\n225 g hallon
\n1 dl florsocker<\/p>\n

ev hallon som topping<\/p>\n

S\u00e4tt ugnen p\u00e5 150\u00b0. Bryn sm\u00f6ret, l\u00e5t svalna n\u00e5got. Sm\u00f6rj en rund form med l\u00f6stagbar kant, ca 24 cm i diameter. R\u00f6r ner \u00f6vriga ingredienser till kakan i det brynta sm\u00f6ret. R\u00f6r till en j\u00e4mn smet. H\u00e4ll smeten i formen och gr\u00e4dda i mitten av ugnen ca 25 min. L\u00e5t svalna. Vispa gr\u00e4dden l\u00f6st. V\u00e4rm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. Sila bort k\u00e4rnorna. V\u00e4nd f\u00f6rsiktigt ner hallonpur\u00e9n i gr\u00e4dden. Servera med hallongr\u00e4dden och ev mer hallon.<\/p>\n

 <\/p>\n