{"id":5465,"date":"2016-06-08T10:20:14","date_gmt":"2016-06-08T08:20:14","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=5465"},"modified":"2016-06-08T11:49:07","modified_gmt":"2016-06-08T09:49:07","slug":"knackiga-havreflarn-med-appelfyllning","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/knackiga-havreflarn-med-appelfyllning\/","title":{"rendered":"Kn\u00e4ckiga havreflarn med \u00e4ppelfyllning"},"content":{"rendered":"

\"kaka\"<\/a><\/p>\n

De kn\u00e4ckiga havreflarnen gifter sig fint med s\u00f6tsyrliga \u00e4pplen. Se till att l\u00e4gga fyllningen mellan kakorna strax innan servering s\u00e5 de beh\u00e5ller sin krispighet.<\/p>\n

Ingredienser<\/p>\n

Ca 30 st dubbla<\/p>\n

Havreflarn<\/strong>
\n75 g sm\u00f6r
\n1 dl str\u00f6socker
\n2 msk ljus sirap
\n2 msk mj\u00f6lk
\n1 dl
AXA Ekologiska Havregryn
\n<\/a>1 dl
Kungs\u00f6rnen Ekologiskt Vetemj\u00f6l
\n<\/a>1 krm bakpulver<\/p>\n

\u00c4ppelfyllning<\/strong>
\n2 \u00e4pplen
\n200 g f\u00e4rskost
\n\u00bd tsk kanel
\n\u00bd tsk vaniljsocker
\n3 msk florsocker<\/p>\n

S\u00e5h\u00e4r lagar du receptet<\/p>\n

    \n
  1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 175 grader.<\/li>\n
  2. Sm\u00e4lt sm\u00f6ret och blanda samman med \u00f6vriga ingredienser till en sl\u00e4t smet.<\/li>\n
  3. Klicka ut smeten i 60 sm\u00e5 klickar p\u00e5 pl\u00e5tar kl\u00e4dda med bakpl\u00e5tspapper. Klicka inte smeten f\u00f6r t\u00e4tt.<\/li>\n
  4. Gr\u00e4dda i mitten av ugnen ca 6 min, eller tills kakorna f\u00e5tt fin f\u00e4rg. Ta ut och l\u00e5t svalna.<\/li>\n
  5. Skala och riv \u00e4pplena grovt p\u00e5 rivj\u00e4rnet. L\u00e4gg i en bunke tillsammans med f\u00e4rskost, kanel, vaniljsocker och florsocker. Vispa smeten med en elvisp tills den blir mjuk.<\/li>\n
  6. Bre ut fyllningen p\u00e5 h\u00e4lften av kakorna. L\u00e4gg ihop tv\u00e5 och tv\u00e5.<\/li>\n<\/ol>\n