{"id":4826,"date":"2015-08-13T11:18:17","date_gmt":"2015-08-13T09:18:17","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=4826"},"modified":"2015-08-13T11:18:17","modified_gmt":"2015-08-13T09:18:17","slug":"nu-oppnar-restaurangen-pane-fresco-med-matkonst-skapad-av-paolo-roberto","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/nu-oppnar-restaurangen-pane-fresco-med-matkonst-skapad-av-paolo-roberto\/","title":{"rendered":"Nu \u00f6ppnar restaurangen \u201dPane Fresco\u201d \u2013 med matkonst skapad av Paolo Roberto"},"content":{"rendered":"

\"paolo\"<\/a><\/p>\n

Ig\u00e5r v\u00e4lkomnade familjen Roberto de f\u00f6rsta matg\u00e4sterna till sin restaurang Pane Fresco <\/em>p\u00e5 \u00c5hl\u00e9ns City Stockholm, i en av \u00c5hl\u00e9ns st\u00f6rsta satsningar n\u00e5gonsin inom mat och dryck. Pane Fresco <\/em>\u00e4r en genuin italiensk restaurang med fokus p\u00e5 det napolitanska k\u00f6ket. Krogen upptar hela 430 m <\/strong>2 <\/strong>p\u00e5 v\u00e5ning 4 i varuhuset och \u00e4r ett av f\u00e5 st\u00e4llen utanf\u00f6r Neapel d\u00e4r man kan best\u00e4lla en \u00e4kta \u201dPizza Napolitana\u201d.\u00a0<\/strong><\/p>\n

Det nya matkonceptet \u00e4r utvecklat av \u00c5hl\u00e9ns tillsammans med matinspirat\u00f6ren Paolo Roberto. Pane Fresco <\/em>\u00e4r byggt f\u00f6r att utnyttja den 430 m 2 stora ytan, inklusive en av stans b\u00e4sta terrasser med en fantastisk utebar, fr\u00e5n morgon till kv\u00e4ll. I restaurangen finns \u00c4kta Napolitansk Pizza, Ristorante, Deli, Gelateria och Espressobar. Paolo Roberto st\u00e5r f\u00f6r kokkonsten och \u00c5hl\u00e9ns st\u00e5r f\u00f6r id\u00e9, layout, design av milj\u00f6 och inredning f\u00f6r att skapa den genuina, inkluderande upplevelsen som k\u00e4nnetecknar en \u00e4kta italiensk restaurang.<\/p>\n

– Jag \u00e4r j\u00e4tteglad att f\u00e5 introducera \u00e4kta napolitansk pizza i Sverige. Pane Frescos <\/em>matkoncept bygger p\u00e5 det italienska k\u00f6kets enkelhet d\u00e4r r\u00e5varan \u00e4r i fokus. R\u00e5varorna \u00e4r direktimporterade fr\u00e5n den italienska landsbygden, m\u00e5nga av kockarna \u00e4r rekryterade fr\u00e5n Italien och tillagar maten p\u00e5 samma s\u00e4tt som italienarna gjort i generationer. I det h\u00e4r italienska konceptet finns n\u00e5got f\u00f6r alla, barn som vuxna, s\u00e4ger Paolo Roberto.<\/p>\n

Restaurangen erbjuder lunch och middag, samt f\u00f6rs\u00e4ljning av f\u00e4rdig italiensk mat och Paolo Robertos matprodukter. Fram\u00f6ver kommer ocks\u00e5 event s\u00e5som \u201dcookalongs\u201d och pizzaskola tillsammans med Paolo Roberto att anordnas. Till jul skapar Paolo Roberto sin version av det traditionella italienska julbordet.<\/p>\n

\u2013 F\u00f6r \u00c5hl\u00e9ns \u00e4r Pane Fresco <\/em>en viktig byggsten i v\u00e5r satsning p\u00e5 upplevelser och att g\u00f6ra \u00c5hl\u00e9ns City Stockholm till en riktig matdestination, i form av ett varierat utbud av mat och dryck f\u00f6r hela familjen. Det \u00e4r gl\u00e4djande att stockholmarna \u00e4r intresserade av konceptet, vi har sett ett enormt tryck redan innan \u00f6ppning\u00a0med stort intresse fr\u00e5n framtida matg\u00e4ster och fr\u00e5n media, s\u00e4ger Jonas Sandstr\u00f6m, ansvarig f\u00f6r aff\u00e4rsomr\u00e5de Food p\u00e5 \u00c5hl\u00e9ns.<\/p>\n

Om Pane Fresco <\/strong>
\nP\u00e5 Pane Fresco finns det n\u00e5got f\u00f6r alla. Restaurangen erbjuder lunch och middag, samt f\u00f6rs\u00e4ljning av f\u00e4rdig \u00a0italiensk mat och Paolo Robertos matprodukter. Restaurangens paradr\u00e4tt ocks\u00e5 huvudr\u00e4tten i det napolitanska k\u00f6ket och en av v\u00e4rldens mest k\u00e4nda r\u00e4tter, pizzan. Neapel \u00e4r platsen d\u00e4r man en g\u00e5ng i tiden uppfann pizzan. F\u00f6r att tillverka \u00e4kta napolitansk pizza m\u00e5ste tillverkningen ske enligt vissa krav fr\u00e5n Europeiska Unionen, som\u00a0fastst\u00e4llt att r\u00e4tten har skyddad ursprungsbeteckning.<\/p>\n

Om Paolo Roberto
\n<\/strong>Paolo har under 10 \u00e5rs tid jobbat med mat och f\u00f6rs\u00f6kt sprida kunskap om det italienska k\u00f6ket. Paolo \u00e4r framf\u00f6rallt kokboksf\u00f6rfattare och har s\u00e5lt \u00f6ver 250 000 b\u00f6cker. Varje torsdag lagar han \u00e4ven mat i Nyhetsmorgon p\u00e5 TV4 och har tidigare gjort flera s\u00e4songer med det egna matprogrammet Primo Paolo d\u00e4r han lagade mat med sina fastrar. Han har ett eget matmagasin, Paolos mat, som kommer ut som bilaga till Aftonbladet, en egen matlinje, PAOLOS, i butik samt en egen k\u00f6ksserie, Le Zie, som s\u00e4ljs i detalj- och specialbutiker samt mot f\u00f6retag.<\/p>\n

Om \u00c5hl\u00e9ns Food
\n<\/strong>\u00c5hl\u00e9ns matsatsning, som delvis syftar till att g\u00f6ra \u00c5hl\u00e9ns City i Stockholm till en riktig matdestination, med ett varierat utbud av mat och dryck, startade under 2014 med \u00f6ppningen av Caf\u00e9 \u00c5 lait samt juicebaren Str\u00c5 och i februari 2015 \u00f6ppnade restaurang \u201dSally Voltaire och systrar\u201d. Idag finns 5 stycken Caf\u00e9 \u00c5 lait och 2 nya \u00f6ppnar under h\u00f6sten. V\u00e5rt nyaSkafferikoncept <\/em>med inriktning p\u00e5 inspirerande matg\u00e5vor finns \u00e4ven p\u00e5 samtliga varuhus i Sverige.<\/p>\n

\"restaurang\"<\/a><\/p>\n