{"id":4763,"date":"2019-10-09T08:24:40","date_gmt":"2019-10-09T06:24:40","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=4763"},"modified":"2019-10-09T08:25:04","modified_gmt":"2019-10-09T06:25:04","slug":"flatbread-med-fyllningar","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/flatbread-med-fyllningar\/","title":{"rendered":"Flatbread med fyllningar"},"content":{"rendered":"

\"br\u00f6d\"<\/a><\/p>\n

Ingredienser<\/p>\n

4 portioner<\/p>\n

\n

Flatbread deg:
\n<\/strong>25 gr f\u00e4rsk j\u00e4st
\n6 dl kallt vatten
\n4 msk olivolja
\n2 dl vetesurdeg
\n4 dl
Kungs\u00f6rnen Vinjett Vetemj\u00f6l<\/a>
\n4 dl
Kungs\u00f6rnen Dinkelmj\u00f6l<\/a>
\n4 dl
Kungs\u00f6rnen Durumvetemj\u00f6l<\/a>
\n2 msk salt<\/p>\n

Fyllningsf\u00f6rslag 1 – Skinka och r\u00f6dk\u00e5l
\n<\/strong>2 dl riven v\u00e4sterbottenost
\n4-6 dl r\u00f6dk\u00e5l hemmakokt eller fr\u00e5n burk
\n8 skivor (jul-)skinka
\n1 dl gr\u00e4ddfil
\n1 msk svensk senap<\/p>\n

Fyllningsf\u00f6rslag 2 – Kallr\u00f6kt lax med tomat och ruccola
\n<\/strong>12 cocktailtomater
\n1 schalottenl\u00f6k
\n2 msk balsamvin\u00e4ger
\n\u00bd dl god olivolja
\nsalt och peppar
\n4 msk creme fraiche
\n12 skivor kallr\u00f6kt lax
\nRuccola<\/p>\n

Fyllningsf\u00f6rslag 3 – Gravlax, pak choy sesam
\n<\/strong>1 dl dijonsenap
\n1 dl vitvinsvin\u00e4ger
\n1 dl honung
\n1 dl matolja
\n2 msk sesamolja
\n1 nypa salt
\n2 pak choy
\n2 msk sesamfr\u00f6n
\n2 mozzarellabollar
\n12 skivor gravlax<\/p>\n<\/div>\n

S\u00e5h\u00e4r lagar du receptet<\/p>\n

    \n
  1. Blanda alla ingredienserna utom salt i en bunke, g\u00e4rna med en degblandare. K\u00f6r degen i maskin i 6 minuter (ungef\u00e4r det dubbla f\u00f6r hand). Tills\u00e4tt salt och arbeta den ytterligare 2 minuter. Degen ska nu vara blank och elastisk. L\u00e5t j\u00e4sa i rumstemperatur minst en timme.<\/li>\n
  2. Forma ca \u00e5tta bollar och l\u00e5t dom j\u00e4sa \u00f6vert\u00e4ckta p\u00e5 en mj\u00f6lad b\u00e4nk till dubbel storlek.<\/li>\n
  3. V\u00e4rm ugnen till 250 grader. Kavla sedan ut bollarna tunt. L\u00e4gg p\u00e5 \u00f6nskad fyllning och baka dom i ca 5 minuter.<\/li>\n<\/ol>\n

     <\/strong> Fyllningsf\u00f6rslag 1:<\/em><\/p>\n

      \n
    1. V\u00e4rm ugnen till 250 grader.<\/li>\n
    2. Kavla ut degbollarna tunt. F\u00f6rdela ost i mitten av br\u00f6det. L\u00e4gg p\u00e5 r\u00f6dk\u00e5l ovanp\u00e5 och s\u00e4tt in i ugnen i ca 5 minuter. Blanda senap med gr\u00e4ddfil. Tag ut och l\u00e4gg p\u00e5 julskinka och ringla senapsgr\u00e4ddfil \u00f6ver.<\/li>\n<\/ol>\n

       <\/strong> Fyllningsf\u00f6rslag 2:<\/em><\/p>\n

        \n
      1. V\u00e4rm ugnen till 250 grader.<\/li>\n
      2. Dela tomater. Skala och hacka l\u00f6k.<\/li>\n
      3. Blanda l\u00f6k, tomat, vin\u00e4ger och olja. Smaks\u00e4tt med salt och peppar.<\/li>\n
      4. Kavla ut degbollarna tunt. Stryk p\u00e5 creme fraiche.<\/li>\n
      5. S\u00e4tt in i ugn i ca 5 minuter.<\/li>\n
      6. Tag ut och l\u00e4gg p\u00e5 lax. Skeda \u00f6ver tomatsallad och toppa med lite ruccola.’<\/li>\n<\/ol>\n

         <\/strong> Fyllningsf\u00f6rslag 3:<\/em><\/p>\n

          \n
        1. V\u00e4rm ugnen till 250 grader.<\/li>\n
        2. Blanda senap, vin\u00e4ger och honung i en bunke eller mixer. Vispa sakta i olja. Smaks\u00e4tt med sesamolja. S\u00e5sen r\u00e4cker till m\u00e5nga pizzakv\u00e4llar, st\u00e4ll den i en burk i kylen.<\/li>\n
        3. Koka upp l\u00e4ttsaltat vatten i en kastrull.<\/li>\n
        4. L\u00e4gg i pak choy och koka i 1 minut. Kyl sedan av den i iskallt vatten, spar kokvattnet.<\/li>\n
        5. L\u00e4gg sesamfr\u00f6n i torr stekpanna och rosta tills dom f\u00e5tt lite f\u00e4rg.<\/li>\n
        6. Kavla ut degbollarna tunt. F\u00f6rdela ut mozzarellan och st\u00e4ll in i ugnen i ca 5 minuter.<\/li>\n
        7. V\u00e4rm pak choy i kokvattnet.<\/li>\n
        8. Tag ut flatbreaden. L\u00e4gg p\u00e5 lax och den varma pakchoyen. Ringla \u00f6ver senaps\u00e5s och str\u00f6 \u00f6ver sesamfr\u00f6n.<\/li>\n<\/ol>\n