{"id":4600,"date":"2020-06-20T21:58:46","date_gmt":"2020-06-20T19:58:46","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=4600"},"modified":"2020-06-21T09:49:48","modified_gmt":"2020-06-21T07:49:48","slug":"tacos-i-korvbrod-med-halloumi-padronpeppar-och-bonsalsa","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/tacos-i-korvbrod-med-halloumi-padronpeppar-och-bonsalsa\/","title":{"rendered":"“Tacos i korvbr\u00f6d” med halloumi, padronpeppar och b\u00f6nsalsa"},"content":{"rendered":"

\"taco\"<\/a><\/p>\n

Ett festligt och gott alternativ till den traditionella tacosen. De olika fyllningarna kan g\u00e4rna serveras i sk\u00e5lar, s\u00e5 kan var och en f\u00f6rse sig med det de gillar b\u00e4st. Padronpeppar, pimientos de Padr\u00f3n, \u00e4r en smakrik chilifrukt som anv\u00e4nds i det mexikanska och spanska k\u00f6ket. Numera finns den i m\u00e5nga livsmedelsbutiker, men om ni inte f\u00e5r tag i den kan den \u00e4ven bytas ut mot gr\u00f6n eller r\u00f6d paprika.<\/p>\n

Ingredienser<\/p>\n

4 portioner<\/p>\n

\n

1 zucchini
\n400 g halloumi
\n8 padronpeppar<\/p>\n

B\u00f6nsalsa<\/strong>
\n1 f\u00f6rp
Go Green Svarta B\u00f6nor<\/a>
\n1 r\u00f6d chili
\n2 salladsl\u00f6kar
\n250 g cocktailtomater
\n1 kruka koriander
\n2 msk olivolja
\n1 tsk spiskummin
\n1 lime<\/p>\n

Vitl\u00f6ksgr\u00e4ddfil<\/strong>
\n1 vitl\u00f6ksklyfta
\n2 dl gr\u00e4ddfil
\n\u00bd dl majonn\u00e4s<\/p>\n

Till servering<\/strong>
\nSallad
\n8
Korvbr\u00f6dsbagarn Korvbr\u00f6d Havre & Dinkel<\/a><\/p>\n

Salt och peppar
\nSm\u00f6r och\/eller olivolja till stekning<\/p>\n

S\u00e5h\u00e4r lagar du receptet<\/p>\n

    \n
  1. Dela zucchinin p\u00e5 h\u00e4lften och sk\u00e4r i ca \u00bd cm tjocka skivor. Salta och l\u00e5t ligga och dra s\u00e5 att vattnet dras ur under tiden som resten f\u00f6rbereds. Sk\u00e4r halloumin i skivor.<\/li>\n
  2. Sk\u00f6lj b\u00f6norna. Finhacka chilin och finstrimla salladsl\u00f6ken. Grovhacka tomaterna och koriandern. Blanda samman b\u00f6nor, chili, salladsl\u00f6k, tomater, koriander, olivolja och spiskummin i en sk\u00e5l. Smaka av med salt, peppar och limesaft.<\/li>\n
  3. Riv eller finhacka vitl\u00f6ksklyftan. Blanda samman med gr\u00e4ddfil och majonn\u00e4s. Smaka av med salt och peppar.<\/li>\n
  4. Sk\u00f6lj och torka salladen.<\/li>\n
  5. Torka av zucchiniskivorna och stek dem, halloumin och padronpepparn i omg\u00e5ngar i sm\u00f6r och\/eller olivolja i en stekpanna. Salta padronpepparn. Stek eventuellt \u00e4ven korvbr\u00f6den s\u00e5 att de f\u00e5r lite f\u00e4rg.<\/li>\n
  6. Fyll br\u00f6den med sallad, zucchini, halloumi, padronpeppar och b\u00f6nsalsa. Toppa med vitl\u00f6ksgr\u00e4ddfil och servera!<\/li>\n<\/ol>\n<\/div>\n