{"id":4300,"date":"2017-07-14T10:28:01","date_gmt":"2017-07-14T08:28:01","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=4300"},"modified":"2017-07-14T10:29:00","modified_gmt":"2017-07-14T08:29:00","slug":"himmelsk-rodbetssallad-med-feta","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/himmelsk-rodbetssallad-med-feta\/","title":{"rendered":"Himmelsk r\u00f6dbetssallad med feta"},"content":{"rendered":"

\"melonsallad\"<\/p>\n

En f\u00e4rgsprakande, aptitlig sallad d\u00e4r r\u00f6d- och gulbetornas s\u00f6tma f\u00f6renas med fetaostens s\u00e4lta och solrosfr\u00f6nas n\u00f6taktiga smak.\u00a0Salladen passar utm\u00e4rkt som f\u00f6rr\u00e4tt eller som en av m\u00e5nga r\u00e4tter p\u00e5 mezebordet.<\/p>\n

Ingredienser:
\n<\/strong>150 g fetaost (vi rekommenderar ekfatslagrad)
\n<\/a>10-12 sm\u00e5 gul- och r\u00f6dbetor
\n100 g solrosfr\u00f6n
\nLiten knippa bladpersilja
\n
1\/2 dl olivolja extra Virgin
\n<\/a>2 msk vit balsamvin\u00e4ger<\/p>\n

En nypa flingsalt samt f\u00e4rskmalen svartpeppar<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong>
\nKoka betorna mjuka i l\u00e4ttsaltat vatten –\u00a0helst var f\u00f6r sig, s\u00e5 att de gula inte ska ta f\u00e4rg fr\u00e5n r\u00f6dbetorna.\u00a0L\u00e5t svalna. Skala och sk\u00e4r i lagom stora bitar. Rosta solrosfr\u00f6na i panna, de \u00e4r sm\u00e5 s\u00e5 var uppm\u00e4rksam p\u00e5 att de inte br\u00e4nns vid. L\u00e4gg upp betorna p\u00e5 tallrik, bryt fetaosten i bitar med h\u00e4nderna och f\u00f6rdela \u00f6ver betorna.\u00a0Str\u00f6 \u00f6ver solrosfr\u00f6n och rikligt med bladpersilja. Ringla olivolja och vit balsamvin\u00e4ger \u00f6ver. Servera ihop med gott lantbr\u00f6d!<\/p>\n

 <\/p>\n