{"id":4192,"date":"2018-06-10T12:33:17","date_gmt":"2018-06-10T10:33:17","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=4192"},"modified":"2018-06-10T12:34:13","modified_gmt":"2018-06-10T10:34:13","slug":"potatisknyten-med-farskpotatis","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/potatisknyten-med-farskpotatis\/","title":{"rendered":"Potatisknyten med f\u00e4rskpotatis"},"content":{"rendered":"
\"Bild:

Foto: Staffan Andersson<\/p><\/div>\n

 <\/p>\n

Potatisknyten<\/strong> 4 portioner\u00a0<\/em><\/p>\n

20 f\u00e4rskpotatisar
\ndill
\n2 paket bacon
\n2 gula l\u00f6kar
\nolivolja
\nsalt, vitpeppar
\naluminiumfolie<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong>
\nTv\u00e4tta och rensa potatisen, l\u00e5t dem koka i 5 minuter med dill och salt. Strimla baconen och t\u00e4rna l\u00f6ken. N\u00e4r potatisen kokat klart l\u00e5t dem svalna och sk\u00e4r ner dem i mindre bitar.<\/p>\n

Riv aluminiumfolien i fyrkanter, 30 x 30 cm. Pensla kvadraterna med olivolja och l\u00e4gg potatisen i mitten. Fyll p\u00e5 med l\u00f6k och bacon. Ta upp aluminiumfoliekanterna och krama ihop s\u00e5 att du sluter ihop knytet. In i ugnen (175\u00b0) eller p\u00e5 grillen i ca 15 minuter.<\/p>\n

Servera med en bit k\u00f6tt och sallad.<\/p>\n

Tips!<\/em><\/strong>\u00a0V\u00e4lj j\u00e4mnstora potatisar s\u00e5 att alla blir klara samtidigt. Koka upp vattnet med 1 msk salt per liter vatten. L\u00e4gg i potatisen och s\u00e4tt en digital termometer i mitten. Potatisen beh\u00f6ver snabbt komma upp i temperatur f\u00f6r att f\u00e5 en bra konsistens. L\u00e5t koka tills inner-temperaturen \u00e4r max 94\u00b0. Detta g\u00e4ller p\u00e5 f\u00e4rskpotatisen. \u00c5nga av potatisen och servera.<\/em> Vinterpotatisen ska h\u00e5lla en innertemperatur p\u00e5 96\u00b0.<\/em><\/em><\/p>\n