{"id":28498,"date":"2023-07-08T10:05:46","date_gmt":"2023-07-08T08:05:46","guid":{"rendered":"https:\/\/mygatemagazine.se\/?p=28498"},"modified":"2023-07-08T10:05:48","modified_gmt":"2023-07-08T08:05:48","slug":"hummus-och-kycklingmacka-komponerat-mattias-fredagskocken-larsson","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/hummus-och-kycklingmacka-komponerat-mattias-fredagskocken-larsson\/","title":{"rendered":"Hummus- och kycklingmacka komponerat Mattias \u201dFredagskocken\u201d Larsson"},"content":{"rendered":"\n
\"\"<\/figure>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

Idag blir det mackor till middag. Goda, m\u00e4ttande mackor som har allt \u2013 det lena och kr\u00e4miga, det r\u00f6kiga och salta, det fr\u00e4scha och krispiga, det tuggiga och m\u00e4ttande.<\/strong><\/p>\n\n\n\n


4 portioner<\/em><\/p>\n\n\n\n


Tillagningstid: 5 min + f\u00f6rberedelse av hummus och pressgurka<\/em><\/strong><\/p>\n\n\n\n

\n
    \n
  • 8 skivor L\u00f6nneberga Extrar\u00f6kt Kyckling, 120 g
    Hummus p\u00e5 svenska, gula \u00e4rtor<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\n

    <\/p>\n\n\n\n

      \n
    • 2 dl gula torkade \u00e4rtor<\/li>\n\n\n\n
    • 2 vitl\u00f6ksklyftor<\/li>\n\n\n\n
    • 2 msk olja<\/li>\n\n\n\n
    • saft fr\u00e5n \u00bd citron<\/li>\n\n\n\n
    • 3 tsk spiskummin<\/li>\n\n\n\n
    • eventuellt lite vatten<\/li>\n\n\n\n
    • salt<\/li>\n\n\n\n
    • <\/li>\n\n\n\n

    • Pressgurka<\/strong><\/li>\n\n\n\n
    • 1 gurka<\/li>\n\n\n\n
    • salt<\/li>\n\n\n\n
    • 1 dl vatten<\/li>\n\n\n\n
    • 2 msk str\u00f6socker<\/li>\n\n\n\n
    • 2 msk \u00e4ttika (12%)<\/li>\n\n\n\n
    • <\/li>\n\n\n\n

    • Till servering<\/strong><\/li>\n\n\n\n
    • 4 skivor av ett gr\u00f6vre br\u00f6d<\/li>\n\n\n\n
    • groddar<\/li>\n\n\n\n
    • <\/li>\n\n\n\n

    • S\u00e5h\u00e4r g\u00f6r du<\/strong><\/li>\n\n\n\n

    • Hummus:<\/strong> bl\u00f6tl\u00e4gg och koka \u00e4rtorna enligt anvisningarna p\u00e5\u030a paketet. L\u00e5t rinna av helt. Mixa \u00e4rtor, skalad vitl\u00f6k,
      olja, citron och spiskummin helt sl\u00e4tt. Tills\u00e4tt eventuellt lite vatten om din hummus k\u00e4nns f\u00f6r tjock. Smaka av med salt.<\/li>\n\n\n\n

    • Pressgurka: <\/strong>hyvla gurkan och l\u00e4gg i en sk\u00e5l, str\u00f6 \u00f6ver saltet och l\u00e5t st\u00e5 i 30 minuter. L\u00e4gg g\u00e4rna p\u00e5 en tyngd som en press \u00f6ver gurkan. Blanda samman alla ingredienser till en lag, r\u00f6r tills sockret har l\u00f6sts upp helt. H\u00e4ll lagen \u00f6ver gurkan. L\u00e5t g\u00e4rna gurkan st\u00e5 i lagen \u00f6ver natten om du har tid!<\/li>\n\n\n\n

    • Servering:<\/strong> bred ett ordentligt lager med hummus p\u00e5 varje br\u00f6dskiva. Vik ihop tv\u00e5 skivor med extrar\u00f6kt kyckling och placera p\u00e5 hummusen. <\/li>\n\n\n\n
    • <\/li>\n\n\n\n
    • Toppa med groddar och pressgurka och servera direkt.<\/li>\n<\/ul>\n<\/blockquote>\n