{"id":2727,"date":"2021-12-16T21:15:00","date_gmt":"2021-12-16T20:15:00","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=2727"},"modified":"2021-12-17T10:01:55","modified_gmt":"2021-12-17T09:01:55","slug":"smordegspuffar-med-getost","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/smordegspuffar-med-getost\/","title":{"rendered":"Sm\u00f6rdegspuffar med getost"},"content":{"rendered":"

\"smordegspuffar\"<\/p>\n

15\u201320 stycken<\/strong>
\n1 paket frysta sm\u00f6rdegsplattor
\n425 g (eller lika mycket f\u00e4rsk)
\n200 g ch\u00e8vre
\n15\u201320 torkade aprikoser
\n15\u201320 valn\u00f6tter eller 1 dl pinjen\u00f6tter
\nFlytande honung
\nEv f\u00e4rsk timjan och getostsmulor till garnering<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r<\/strong>
\nTina sm\u00f6rdegsplattorna. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 200 grader. Kavla med l\u00e4tt hand ut plattorna s\u00e5 att du kan f\u00e5 ut 3\u20134 rutor p\u00e5 varje platta. L\u00e4gg en bit ch\u00e8vre mitt p\u00e5 varje ruta (t\u00e4ck inte hela, se till att det finns deg som sticker fram runt om), en torkad aprikos och en valn\u00f6tsk\u00e4rna, alternativt en nypa pinjen\u00f6tter. Ringla lite flytande honung \u00f6ver.Gr\u00e4dda ca 10 minuter mitt i ugnen, tills sm\u00f6rdegen h\u00f6jt sig och f\u00e5tt fin f\u00e4rg. Garnera ev med f\u00e4rsk timjan och smula lite mer getost \u00f6ver.<\/p>\n

 <\/em><\/p>\n