{"id":26939,"date":"2022-06-21T16:42:44","date_gmt":"2022-06-21T14:42:44","guid":{"rendered":"https:\/\/mygatemagazine.se\/?p=26939"},"modified":"2022-06-21T16:42:47","modified_gmt":"2022-06-21T14:42:47","slug":"pasta-primavera-med-sparris-och-citron","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/pasta-primavera-med-sparris-och-citron\/","title":{"rendered":"Pasta primavera med sparris och citron"},"content":{"rendered":"\n
\"\"<\/figure>\n\n\n\n

En vegetarisk pastar\u00e4tt som passar som lyxig vardagsr\u00e4tt eller imponerande bjudr\u00e4tt.<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Ingredienser<\/p>\n\n\n\n

4 portion<\/p>\n\n\n\n

340 g\u00a0Kungs\u00f6rnen\u00a0Ekologisk Spaghetti\u00a0<\/a><\/p>

1 knippe gr\u00f6n sparris<\/p>

70 g M\u00e2chesallad<\/p>

1 st citron<\/p>

1 n\u00e4ve pinjen\u00f6tter<\/p>

2 msk olivolja<\/p>

Sm\u00f6r till stekning<\/p><\/blockquote>\n\n\n\n

Till servering:<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Riven parmesanost<\/p>

Svartpeppar<\/p>

Salt<\/p>

Olivolja<\/p><\/blockquote>\n\n\n\n

S\u00e5 h\u00e4r tillagar du receptet (20 minuter):<\/h3>\n\n\n\n

1. B\u00f6rja med att torrosta pinjen\u00f6tterna i en het stekpanna. De ska f\u00e5 en gyllenbrun f\u00e4rg men absolut inte br\u00e4nnas vid. Se till att r\u00f6ra om i pannan ofta.\u00a0<\/p><\/blockquote>\n\n\n\n

2. Sk\u00f6lj sparrisen och sk\u00e4r bort en bit av den h\u00e5rda rot\u00e4ndan. Sk\u00e4r sparrisen i 2-3 bitar och stek den i sm\u00f6r tills den mjuknar n\u00e5got. Salta.<\/p>\n\n\n\n

3. Koka spaghetti enligt anvisningarna p\u00e5 f\u00f6rpackningen.<\/p>\n\n\n\n

4. Under tiden spaghettin kokar: riv den gula delen av citronens skal (zesten) fint och blanda den med olivolja. Sk\u00f6lj m\u00e2chesalladen.<\/p>\n\n\n\n

5. Blanda olivolja och citronzest v\u00e4l med den nykokta spaghettin. V\u00e4nd \u00e4ven ned sm\u00f6rstekt sparris och m\u00e2chesallad. Str\u00f6 \u00f6ver pinjen\u00f6tterna.<\/p>\n\n\n\n

6. Servera med riven parmesan, svartpeppar och salt. Ringla g\u00e4rna lite mer god olivolja \u00f6ver.  <\/p>\n